Filmhuis: Film La Isla Minima

Twee agenten worden naar een klein dorpje in het zuiden van het Iberisch schiereiland geroepen om daar de verdwijning van twee zusjes te onderzoeken.

Deze dochters van een schipper zijn tijdens de jaarlijkse kermisfestiviteiten bij een onbekende man in de auto gestapt en zijn daarna niet meer gezien. Estrella en Carmen hadden nogal een dubieuze reputatie. Ze hielden van lol maken en stonden bekend als “makkelijk” in mannelijk gezelschap. Hun bezorgde moeder drukt de Madrileense politierechercheurs Pedro Suárez en Juan Robles aan het eind van een ondervraging een brief in hun handen met daarbij negatieven van foto’s waarop de jongedames in compromitterende houdingen te zien zijn. Er blijken in en om het dorp meer jonge meisjes te zijn verdwenen de afgelopen jaren. Niet alleen moeten de twee rechercheurs het mysterie van de seriemoordenaar zien te ontrafelen, ze lopen ook tegen een muur van intriges en hun onderling grote ideologische verschillen aan.

Rodríguez schetst een stijlvol tijdsbeeld en vangt de onheilspellende atmosfeer in broeierig camerawerk. (De Volkskrant)

Regie: Alberto Rodríguez

Acteurs: Javier Gutiérrez (Juan Robles), Raúl Arévalo (Pedro Suárez), Antonio de la Torre (Rodrigo), Nerea Barros (Rocío), Salva Reina (Jésus), Jésus Castro (Quini), e.a.

Duur film: 105 minuten

Voorprogramma

Evelien Fikke, criminologe in opleiding aan de Leidse Universiteit zal ons meenemen naar haar vakgebied en hier het een en ander over vertellen. Ook voor wat betreft bijzondere voorvallen.

Datum: zaterdag 2 april 2017
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Theater de Molen
Plaats: Molenstraat 54, Beuningen

Entree: € 7,50 online en € 8,50 aan de kassa

Cookieinstellingen