Basketbal Challenge HS 1 boekt eerste overwinning

Op zaterdagmiddag 11 oktober 2014 stond de eerste thuiswedstrijd van Challenge heren 1 op het programma tegen de Flevo Musketiers uit Lelystad. Na 2 nederlagen was het dus tijd voor een eerste overwinning.Eerste kwart
Challenge begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam de eerste 5 minuten niet eens tot scoren, terwijl de tegenstander wel enkele scores op het bord wist te brengen. Gedurende het eerste kwart kwam Challenge langzamerhand in de wedstrijd en begonnen de scores te vallen, met name Boyd Hofman liet dit kwart van zich horen  met een aantal rake schoten.

Tweede kwart
Het tweede kwart ging Challenge furieus van start door een flink aantal punten op rij te maken. Het team kwam in een flow en bijna alles lukte. Naarmate het tweede kwart vorderde werd Challenge steeds slordiger. Veel onnodig balverlies, acties die niet afgemaakt werden , kortom het ging een stuk slechter. Hierdoor kwam Flevo Musketiers terug tot 1 punt bij de rust.

Derde kwart
Het begin van het derde kwart ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna zakte Challenge volledig weg. Er werd ongeconcentreerd en niet meer als team gespeeld. Hierdoor liep de achterstand snel op tot 14 punten.

Vierde kwart
Deze achterstand bleef staan tot 6 minuten van het einde in het laatste kwart.
Challenge besloot om fullcourt pressie te gaan spelen in de laatste 6 minuten. Dit resulteerde in een 16-0 run voor Challenge. De Flevo Musketiers werden volledig overlopen en kwamen niet tot scoren. Met nog 2 minuten op de klok had Challenge de grote achterstand omgebogen in een voorsprong van 2 punten.

Toen werd het een ongelofelijk spannende wedstrijd. Beide teams wisten het netje te vinden. Met nog 30 seconden te gaan kwam Challenge op een voorsprong van 2 punten. Het doel van Challenge was om geen fouten te maken.
Dit resulteerde helaas wel in een score voor Flevo Musketiers, waardoor de stand gelijk werd met nog 13 seconden op de klok. Het balbezit was voor Challenge en het was Tom Dorussen die net voor de buzzer de winnende punten er in schoot voor Challenge.

De bank en tribune ontploften van vreugde en de eerste overwinning van het seizoen was een feit voor Challenge heren 1. Eindstand 64-62