Ewijk B3 verliest, maar houdt er een goed gevoel aan over

Vorige week zaterdag trad Ewijk B3 aan voor de uitwedstrijd tegen medekoploper Victoria/SCD B1. Op papier zou het voor de B3 een zeer lastige wedstrijd worden.Hard werkende team
Op het kunstgras van Victoria/SCD werd om 14.50 uur afgetrapt onder bar slechte weersomstandigheden. De eerste 15 minuten ging de wedstrijd gelijk op. Beide teams kregen kansen echter, deze resulteerden niet in doelpunten. Wat opviel was dat Ewijk zich van zijn beste kant tot nu toe liet zien. Waar in eerdere wedstrijden de inzet minder was, was deze er nu wel. Het hele team werkte hard voor elkaar.

Twee doelpunten uit vrije trappen
In de 18e minuut van de wedstrijd mocht Ewijk een vrije trap nemen op een gunstige afstand van het doel. De vrije trap werd iets van richting veranderd en viel binnen: 0-1. Twee minuten later was er wederom een vrije trap voor Ewijk, doch nu ging de bal nipt over. Ewijk had het beste van het spel en de frustratie bij de koploper namen toe. Dit kwam tot uiting door fysiek harde acties van de tegenpartij, met als dieptepunt het veel te hard doorgaan op de Ewijkse linksback die hierdoor tijdelijk de wedstrijd moest staken. De overigens goed leidende scheidsrechter had hier moeten ingrijpen met een passende straf. Victoria/SCD mocht in de 35e minuut aanleggen voor een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. De zwabberbal viel hard binnen: 1-1. Toen vervolgens vlak voor rust Victoria/SCD door niet goed verdedigen aan Ewijkse zijde de 2-1 mocht scoren leek de wedstrijd te kantelen…..

Gelijkmaker blijft uit
Zeker toen vlak na het begin van de tweede helft de koploper de 3-1 maakte. Echter, de goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf dat moment rechtte Ewijk weer de rug en maakten zij de dienst uit. Ewijk werd sterker en was voetballend de bovenliggende partij tegen deze fysiek sterke tegenstander. Het leek een kwestie van tijd voordat de dikverdiende gelijkmaker viel. Ewijk kreeg een aantal kansen doch deze vielen niet binnen. De beste kans volgde in de 33e minuut van de tweede helft toen een schot net langs de verkeerde kant van de doelpaal naast ging.

U voelt hem al aankomen: Ewijk wist niet meer te scoren en Victoria/SCD stapte als een zeer gelukkige winnaar van het veld.

Ewijk had vorige week zaterdag minimaal recht op een gelijkspel. De ploeg liet na een aantal mindere wedstrijden eindelijk zien waartoe het in staat is. Als deze lijn kan worden doorgetrokken dan komen de punten vanzelf. Deze wedstrijd dus een verlies maar wel een verlies waar een goed gevoel over blijft hangen. Helaas geen verdiende punten maar wel een stijgende lijn! Dit moeten de jongens vasthouden en meenemen naar de volgende match tegen Roda B1D uit Winssen.

Tekst/foto’s: Maickel Pouwels