Ingewikkelde huurconstructie nekt Bakker Bart winkels

Eén op de drie winkels van Bakkert Bart zou technisch failliet zijn. Oplopende schulden vanwege ingewikkelde huurconstructies en verplichte dure inkoop van goederen bij het hoofdkantoor zouden de oorzaak zijn.Dat is de strekking van het bericht van woensdag bij De Telegraaf. Al drie jaar proberen de franchisenemers hun positie te verbeteren maar de besprekingen gaan traag. Een punt waar de franchisenemers over willen onderhandelen zijn de huurprijzen. Die zijn een gebaseerd op de omzet van topjaren 2008 en 2009. Maar sindsdien zijn de omzetten alleen maar teruggelopen.

Een ander hekel punt zo meldt het bericht, is dat de inkoopprijzen voor de franchisenemers hoog is. Als er aanbiedingen zijn moeten de franchisers onder hun inkoopprijs verkopen want het hoofdkantoor verlaagt de inkoopprijzen nooit.

Directeur Bert Bagboer van moedermaatschappij Bart’s Retail in Beuningen zegt de genoemde zaken niet te herkennen en juist net begonnen te zijn om met alle ondernemers constructief over leg te gaan voeren.

Cookieinstellingen