Een keer een andere soort lasagne dan met vlees? Probeer eens een lasagne met vis!
Ingrediënten
- 4 volkoren lasagnebladeren
- 1 ui
- 400 gram roerbakgroenten naar keuze
- 8 olijven naar keuze
- 200 gram pangasiusfilet
- ½ blikje ansjovis
- pakje gezeefde tomaten
- tijn, rozemarijn, italiaansekruiden
- ½ bouillonblokje (maggi met minder zout)
- 40 gram geraspte kaas 30+
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Kook de lasagnebladeren in een grote pan ongeveer 3 minuten. Haal ze uit het water en leg ze naast elkaar op een plank. Zorg ervoor dat je elkaar niet aanraken, want dan gaan ze aan elkaar plakken.
- Snij de ui klein, de olijven in plakjes, de kabeljauw in blokjes en de ansjovis in stukjes.
- Verwarm 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de roerbakgroenten en bak deze 3 minuten.
- Bestrooi de vis met wat peper en voeg deze aan de pan toe met de ansjovis en olijven. Meng het geheel. Voeg nu alles kruiden toe en schep goed om.
- Schenk de gezeefde tomaten erbij naar smaak.
- Verkruimel het bouillonblokjes boven de pan en roer even goed door. Laat de saus 5 minuten pruttelen.
- Vet middelgrote ovenschaal in. Doe er eerst een laagje van het groentenmengsel in, dan de helft van de lasagnebladeren, vervolgens weer een laag met groenten en eindig met lasagne.
- Bestrooi de lasagne met de 30+ kaas.
- Zet het gerecht voor 20 minuten in de oven.
Kcal: 455
Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.
Smakelijk!