Wintertintelende wandeling door Beuningse uiterwaarden

Foto:

Zondag 9 januari organiseert het Dijkmagazijn een wintertintelende wandeling door de Beuningse uiterwaarden en over de dijk.Als daar sneeuw ligt, waan je je halverwege Siberië. Gelukkig is het hooguit bij een trip van een paar kilometer.De besneeuwde vlakten maken ons soms het spoor bijster waar gelopen kan worden. Gelukkig kent de gids de weg om iedereen veilig door de uiterwaard te loodsen. Wat wel zal opvallen is de grote hoeveelheid diersporen. Ook al lijkt het midwinter erg rustig in de uiterwaard, de pootafdrukken laten zien dat er heel wat dieren rondscharrelen. Gedreven door honger, moeten dieren toch op zoek naar voedsel.De de Konikpaarden en Rode Geuzen veranderen van dieet. Zo trekken ze soms hele plakkaten schors van wilgenbomen. Het is hun winterkost. De gids zal laten zien waarom de dieren liever aan horizontale takken knagen dan aan verticale.De afstand die wordt gelopen is hooguit 4 kilometer.Tip: trek stevig schoeisel aan.

Zondag 9 januari organiseert het Dijkmagazijn een wintertintelende wandeling door de Beuningse uiterwaarden en over de dijk.

Als daar sneeuw ligt, waan je je halverwege Siberië. Gelukkig is het hooguit bij een trip van een paar kilometer.

De besneeuwde vlakten maken ons soms het spoor bijster waar gelopen kan worden. Gelukkig kent de gids de weg om iedereen veilig door de uiterwaard te loodsen. Wat wel zal opvallen is de grote hoeveelheid diersporen. Ook al lijkt het midwinter erg rustig in de uiterwaard, de pootafdrukken laten zien dat er heel wat dieren rondscharrelen. Gedreven door honger, moeten dieren toch op zoek naar voedsel.De de Konikpaarden en Rode Geuzen veranderen van dieet. Zo trekken ze soms hele plakkaten schors van wilgenbomen. Het is hun winterkost. De gids zal laten zien waarom de dieren liever aan horizontale takken knagen dan aan verticale.
De afstand die wordt gelopen is hooguit 4 kilometer.

Tip: trek stevig schoeisel aan.

 

40036-w620-h352-c” alt=”” class=”f c” />

Winterwandeling, zondag 9 januari, 13.30-15.00 uur.
Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen.
Deelname € 3,- volw, kinderen €1,50.

Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl

 

 

 

 

Cookieinstellingen