Recept: Speltpannenkoek met tonijn

Foto: RoosVisie

Heerlijke pannenkoek die je als lunch kan eten maar ook lekker is als avondmaal. Vergeet dan wel de groenten niet!

Ingrediënten

  • 20 gram speltmeel (kan ook met havermeel, volkorenmeel of 1 el fijngemalen lijnzaad)
  • 2 eiwitten
  • 100 gram tonijn
  • beetje melk
  • zout & peper
  • italiaanse kruiden
  • zuivelspread light

Bereiding

  • Split 2 eieren en bewaar het eiwit. Meng dit met het speltmeel (of ander meel), giet er een scheutje melk bij. Laat de tonijn uitlekken en meng 20-30 gram met de rest. Voeg wat Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Meng als laatste ½ el zuivelspread light erdoor. Goed mengen.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Giet het mengsel in de pan en zorg dat de tonijn verdeeld is in het beslag. Laat het op middelhoogvuur een paar minuten bakken. Draai om en laat de andere kant ook bruin worden.
  • Haal de pannenkoek uit de pan. Meng de rest van de tonijn met ½ el zuivelspread light en wat peper en zout en verdeel dit op de pannenkoek.
  • Tip: ook lekker met ¼ avocado en een tomatensalade.

Kcal: 259

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

Smakelijk!

Cookieinstellingen