Chipknip verdwijnt eind 2014

Foto:

Na 1 januari 2015 kan Chipknip niet meer gebruikt worden. Currence, eigenaar van de Chipknip heeft dit eind maart bekend gemaakt. Currence heeft
op basis van de marktontwikkelingen en na consultatie van marktpartijen
besloten om Chipknip te beëindigen. Daarmee komt na 17 jaar een einde
aan het bestaan van dit Nederlandse elektronische betaalmiddel.Vaker pinnen in plaats van chippen
Kleine bedragen worden steeds vaker gepind, waardoor Chipknip steeds meer overbodig wordt. Het aantal Chipkniptransacties is dan ook sterk afgenomen. De kosten van Chipknip zullen toenemen door investeringen die op korte termijn noodzakelijk zouden zijn.

Detailhandel gestopt per april 2013
De komende jaren zal het aantal transacties flink blijven dalen. De detailhandel stopte al per april van dit jaar met de Chipknip. Het aantal Chipkniptransacties nam hier elke dag af. Pinnen is voor ondernemers in de loop van de jaren steeds goedkoper geworden. Het pinnen van kleine bedragen is in de detailhandel dan ook algemeen geaccepteerd.

Duidelijke daling in de traditionele Chipknipbranches
Chipknip neemt slechts circa 2% van alle toonbankbetalingen in Nederland voor zijn rekening. Chipknip bewees de afgelopen jaren met name zijn toegevoegde waarde in de segmenten parkeren, vending (verkoopautomaten) en catering (bedrijfskantines). Ook hier zag men steeds vaker dat de Chipknip door pinnen en andere elektronische betaalmiddelen werd vervangen. 

Investeringen in Chipknip niet langer rendabel

Door de komst van één Europese betaalmarkt (SEPA), zijn aanpassingen in de betaalinfrastructuur van Chipknip noodzakelijk. Vanwege het teruglopende aantal transacties en het succes van alternatieve betaalmethoden is besloten om van deze ketenbrede investering af te zien en Chipknip als betaalmethode te beëindigen.

Locaties waar nu Chipknip wordt geaccepteerd zijn geadviseerd voor
1 oktober 2014 een alternatief elektronisch betaalmiddel in te voeren, bijvoorbeeld pinnen. Daarnaast komen er ook nog andere alternatieven op de markt die zich richten op dezelfde behoefte als die door Chipknip werd ingevuld, zoals contactloos betalen en mobiel betalen.

Bron: currence.nl

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook?
Klik HIER en druk op de “Vind ik leuk” knop.
Liever via Twitter? Volg ons via @beuningennieuws
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _