Aanvullend fonds ‘Gelderland voor innovaties’ beschikbaar

De provincie stelt ruim tien miljoen euro beschikbaar voor het bevorderen van investeringen in groei en innovatie van kleine en middelgrote ondernemingen in Gelderland. Uit dit budget zullen minimaal 142 innovatiekredieten worden verstrekt.Een krediet is maximaal vijftig procent van een innovatieproject tot een maximum van 75.000 euro. De kredieten worden verstrekt aan bedrijven in de sectoren Food, Health, Energie- en Milieu Technologie (EMT), Logistiek, Creatief, Vrijetijdseconomie en Maakindustrie. Met de kredieten kunnen startende en mkb-bedrijven projecten financieren waarbij nieuwe producten worden ontwikkeld.

Vroege fase
De leningen zijn beschikbaar voor een vroege fase van innovatie, waarin projecten een goede kans hebben dat ze op de markt kunnen komen maar waarvoor particulieren en publieke investeerders (nog) onvoldoende bereid zijn te investeren. Circa honderd startende ondernemingen en ruim veertig mkb-ondernemingen kunnen zo worden ondersteund. Deze impuls zal in 2020 circa 280 arbeidsplaatsen opleveren.

Vervolg
Participatiemaatschappij Oost Nederland (PPM Oost) gaat ook deze kredietregeling uitvoeren. Het fonds ‘Gelderland voor Innovaties’ is een vervolg op een bestaand succesvol financieringsinstrument dat door PPM Oost met geld van de provincie Gelderland wordt uitgevoerd. De middelen uit dit fonds zijn inmiddels besteed.

Bron: www.gelderland.nl

Cookieinstellingen