Radboudumc verdient meer als patiënt sneller beter is

Het Radboudumc en twee grote zorgverzekeraars (CZ en VGZ) hebben woensdag 4 december een nieuw zorgcontract met elkaar getekend. Daarin is de kwaliteit van zorg leidend voor de vergoeding die het ziekenhuis krijgt en niet het aantal verrichte medische handelingen. Deze unieke financieringssystematiek moet leiden tot een kwaliteitsimpuls van de zorg voor Parkinsonpatiënten.Het Parkinson Centrum Nijmegen van het Radboudumc en twee grote zorgverzekeraars (CZ en VGZ) gaan gezamenlijk investeren in betere kwaliteit van zorg voor mensen met Parkinson. De basis hiervoor is een geheel nieuwe wijze van bekostiging van de parkinsonzorg die uniek is voor Nederland. Wanneer het Radboudumc er in slaagt mensen sneller beter te maken, verdient het meer per patiënt.

Als onderdeel van het nieuwe zorgcontract gaan zowel CZ als VGZ gezamenlijk meer geld  investeren in het Parkinson Centrum Nijmegen. Deze investering wordt gebruikt om de service aan patiënten te optimaliseren, zodat patiënten langer thuis kunnen blijven en meer regie krijgen over hun ziekte.

De afspraken gelden vooralsnog voor één jaar, maar het uitgangspunt is dat de komende jaren steeds meer ziekenhuizen en ook zorgverleners uit de eerste lijn worden aangesloten bij dit initiatief. Bij aangetoond succes zal deze nieuwe aanpak ook voor patiënten met andere chronische ziekten worden toegepast.

Bron: www.umcn.nl

Cookieinstellingen