18 juni Veteranenbijeenkomst in Beuningen

Foto: Hessels Media

Deze dag is bedoeld als eerbetoon aan Nederlandse veteranen, waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staat. Ook dit jaar weer wordt er een bijeenkomst georganiseerd in Beuningen. Een gelegenheid voor erkenning en begrip voor de Beuningse veteranen en de mogelijkheid voor de veteranen om elkaar te ontmoeten.

Programma

11.00 uur: ontvangst bij Veteranenmonument in Beuningen

11.05 uur: toespraak burgemeester Carol van Eert

11.10 uur: woordje/bloemlegging basisschool De Kameleon waarna minuut stilte

11.45 uur: koffie/thee in De Lèghe Polder, Schoolstraat 16 in Beuningen, met enkele toespraken en presentaties

13.00 uur: warme lunch in De Lèghe Polder, aansluitend napraten/borrelen

15.00 uur: einde bijeenkomst

Alle veteranen zijn welkom!

Alle veteranen die zijn ingeschreven bij het Veteranen Instituut in Doorn hebben een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst op 18 juni. Bent u niet geregistreerd bij het Veteraneninstituut? Of bent u als veteraan nog  in dienst? Ook ú bent van harte welkom bij de bijeenkomst op 18 juni. Laat ons weten dat u aanwezig wilt zijn via [email protected].

Veteranendag is een eerbetoon

Nederland heeft momenteel ongeveer 117.450 veteranen. Ook in onze gemeente wonen rond de 170 ‘jonge’ en ‘oude’ veteranen. Als eerbetoon aan wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard is door het Kabinet besloten de Nederlandse Veteranendag jaarlijks op of rond 29 juni, de verjaardag van de prins, te organiseren.

Wie zijn veteraan?

Volgens de definitie van het Ministerie van Defensie verdienen de volgende veteranen de veteranenstatus: alle (gewezen) militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband. Met nadruk wordt hierbij inbegrepen het personeel van het voormalig Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog (www.veteraneninstituut.nl).

Veteranenplatform Beuningen

In Beuningen is er het Veteranenplatform. Een lokaal platform dat opkomt voor de belangen van veteranen in de gemeente Beuningen. Hier vinden veteranen steun en samenhorigheid bij elkaar en delen hun ervaringen. Wilt u op de hoogte blijven van activiteiten en nieuws van het platform? Geef dan uw gegevens op via het aanmeldformulier op de website:www.veteranenplatformbeuningen.simpsite.nl

Cookieinstellingen