Extra drukte door paspoortpiek: maak op tijd een afspraak

Foto: BNG

Als iemands paspoort of identiteitskaart binnenkort verloopt, wordt geadviseerd om tijdig een afspraak te maken voor het aanvragen van een nieuw reisdocument. Vanwege de verwachte ‘paspoortpiek’ wordt extra drukte voorzien, wat kan resulteren in langere wachttijden voor het maken van een afspraak. Het is raadzaam hiermee rekening te houden indien er behoefte is aan een nieuw reisdocument.

Een piek in het aantal aanvragen

In 2024 hebben veel mensen een nieuw reisdocument nodig, vanwege de veranderingen in de geldigheidsduur van paspoorten en identiteitskaarten die plaatsvonden in maart 2014. Sinds die tijd zijn reisdocumenten voor volwassenen tien jaar geldig in plaats van vijf jaar, wat heeft geleid tot een grote toename in het aantal aanvragen. Deze extra drukte wordt nu opnieuw verwacht, omdat de tienjarige geldigheidsduur betekent dat alle paspoorten en identiteitsbewijzen uit die periode in 2024 vervallen.

Reisdocument aanvragen

Het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart moet altijd persoonlijk worden gedaan bij de gemeente. Een afspraak hiervoor kan worden gemaakt via de website www.beuningen.nl/afspraakmaken of door te bellen naar het telefoonnummer 14 024. Bij het maken van een digitale afspraak wordt ook aangegeven welke documenten moeten worden meegenomen. Het reisdocument kan na vijf werkdagen op afspraak worden opgehaald in het gemeentehuis. Indien een afspraak is gemaakt maar niet meer nodig is, wordt geadviseerd deze af te zeggen zodat de plek beschikbaar komt voor iemand anders.

Cookieinstellingen