Subsidie verwijderen rookkanaal

Foto: Daniel Verhoef via Pixabay

Als iemand een houtgestookte haard of kachel in hun woning of pand heeft en deze en het rookkanaal wil verwijderen, kunnen zij hiervoor subsidie aanvragen tussen 1 april 2024 en 31 oktober 2025.

Het stoken van een houtkachel of openhaard heeft een negatief effect op de luchtkwaliteit. Daarnaast veroorzaakt het overlast in de vorm van stank en kan het gezondheidsklachten veroorzaken, vooral bij kinderen, ouderen en mensen met een aandoening aan de luchtwegen (zoals astma en COPD). Daarom wordt subsidie verstrekt voor het laten verwijderen van het rookkanaal van houtgestookte openhaarden en kachels, om zo samen de luchtvervuiling door houtstook te verminderen.

De subsidie bedraagt maximaal 100% van de kosten, met een maximum van € 1000 per woonadres, en er is in totaal € 25.000 subsidie beschikbaar. Toekenning van de subsidie gebeurt op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten aanvragers voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Er is een houtgestookte haard of kachel aanwezig in hun woning of pand.
  • Hun woning of pand staat in gemeente Beuningen.
  • Subsidie wordt aangevraagd nadat de werkzaamheden zijn afgerond, tussen 1 april 2024 en 31 oktober 2025.

Bij de aanvraag moeten ook de volgende zaken worden toegevoegd:

  • Facturen van de aannemer die de werkzaamheden heeft verricht, waarop duidelijk vermeld staat wat de kosten zijn voor het verwijderen van het rookkanaal en wat het KVK-nummer van de aannemer is.
  • Foto’s van de situatie voor en na de werkzaamheden.
  • De datum waarop de werkzaamheden zijn afgerond.

Meer informatie over deze subsidie is te vinden op de website van de gemeente Beuningen.

Cookieinstellingen