Start nieuwbouw basisschool de Ruyter in 2012

Foto:

WEURT, 3 september 2010 – In het accommodatiebeleid van gemeente Beuningen is ook basisschool de Ruijter in Weurt opgenomen. De school is hard aan vervanging toe. Aangezien de school alleen tegen hoge kosten geschikt te maken is voor modern onderwijs, is renovatie geen optie.In de besluitvorming over de nieuwbouw wil de gemeente onderzoeken of het haalbaar is om nu een locatie te kiezen waarbij het in de toekomst mogelijk is om een dorpshuis met gymzaal aan de school te koppelen. Achterliggende gedachte is het efficiënt gebruik maken van ruimten. Zo kunnen bezoekers van het dorpshuis ‘s avonds gebruik maken van leegstaande schoollokalen. Voorkeur voor de locatie is op en nabij de huidige locatie van de school. Probleem daarbij is dat de school tijdens de bouw ondergebracht zal moeten worden. Al deze factoren zullen meespelen in de uiteindelijke keuze en besluitvorming.De start van de nieuwbouwschool zal in 2012 moeten plaats- vinden. Het huidige dorpshuis zal nog zeker tien jaar meegaan en zal wanneer het inderdaad aan de school gekoppeld gaat worden, pas tegen die tijd nieuw gebouwd gaan worden. De totale kosten van school en dorpshuis zal een kleine vijf miljoen bedragen. De kosten van de school alleen zijn iets meer dan twee miljoen euro.

WEURT, 3 september 2010 – In het accommodatiebeleid van gemeente Beuningen is ook basisschool de Ruijter in Weurt opgenomen. De school is hard aan vervanging toe. Aangezien de school alleen tegen hoge kosten geschikt te maken is voor modern onderwijs, is renovatie geen optie.

In de besluitvorming over de nieuwbouw wil de gemeente onderzoeken of het haalbaar is om nu een locatie te kiezen waarbij het in de toekomst mogelijk is om een dorpshuis met gymzaal aan de school te koppelen. Achterliggende gedachte is het efficiënt gebruik maken van ruimten. Zo kunnen bezoekers van het dorpshuis ‘s avonds gebruik maken van leegstaande schoollokalen. Voorkeur voor de locatie is op en nabij de huidige locatie van de school. Probleem daarbij is dat de school tijdens de bouw ondergebracht zal moeten worden. Al deze factoren zullen meespelen in de uiteindelijke keuze en besluitvorming.

De start van de nieuwbouwschool zal in 2012 moeten plaats- vinden. Het huidige dorpshuis zal nog zeker tien jaar meegaan en zal wanneer het inderdaad aan de school gekoppeld gaat worden, pas tegen die tijd nieuw gebouwd gaan worden. De totale kosten van school en dorpshuis zal een kleine vijf miljoen bedragen. De kosten van de school alleen zijn iets meer dan twee miljoen euro.

Gerelateerd(e) bericht(en)
03-09-2010 Besluitvormingstraject accommodatiebeleid gemeente Beuningen gesplitst
03-09-2010 Is zwembad in Beuningen noodzakelijk?

Cookieinstellingen