Tweede fase accommodatieonderzoek

Foto:

BEUNINGEN, 17 maart 2011 – Beuningen heeft in het accommo- datiebeleid 2010 een splitsing gemaakt tussen de zogenaamde kerngebonden en de kernover- schrijdende voorzieningen.Voor de kernoverschrijdende voorzieningen (sporthal De Tinnegieter en zwembad De Plons) was aanvullend onderzoek gewenst. Dit onderzoek wordt in drie fases uitgevoerd en inmiddels is de tweede fase van dit accomodatieonderzoek afgerond. Om een beter beeld te krijgen van de behoeften is ook het dorpshuis de Leghe Polder in het onderzoek meegenomen en omdat diverse organisaties die gebruik maken van de Leghe Polder ook gebruik maken van het Molenhuis is ook deze in het onderzoek betrokken.In het onderzoek is de vraag naar ruimten, de bereikbaarheid en de tevredenheid van de gebruikers over deze accommodaties in beeld gebracht. Sporthal De TinnegieterEr is behoefte aan een sporthal en ook in de toekomst zal er geen sprake zijn van leegstand. Om aan de vraag te kunnen voldoen dient de sporthal wel aangepast te worden. De gebruikers zijn positief over de lokatie.Zwembad De PlonsDe bezetting van het zwembad is matig en het animocijfer laag.Er is voldoende capaciteit voor een hoger bezoekersaantal. De gebruikers hebben commentaar op de kwaliteit (hygiëne/schoon- maak) en vinden dat er te weinig opbergruimten zijn. Men is tevreden over de geografische ligging en de voorzieningen.Dorpshuis De Leghe PolderDe vraag naar ruimten is door de voorkeur van de gebruikers (verenigingen en instellingen) geconcentreerd op de middagen en namiddagen. Op de ochtenden en na negen uur ’s avonds is er overcapaciteit. Door afname van het leerlingenaantal zal het gebruik van de gymzaal tussen 2014 en 2016 eindigen. De dan vrij te komen ruimte zal waarschijnlijk structureel leegstand opleveren. De indeling van het gebouw en de inrichting van de ruimten zijn gedateerd en vormen een blokkade voor een optimale exploitatie. Het MolenhuisDeze kent een redelijke bezetting die voor rekening komt van uiteenlopende gebruikers. Zodra kantoorfuncties van Stichting Perspectief en Stichting Peuterspeelzalen Beuningen elders ondergebracht zijn, komt ruimte in het pand beschikbaar. Dit kan aangewend worden om het bestaande vestzaktheater uit te breiden.Note: Stichting Perspectief dient uit oogpunt van Arbo-wetgeving elders kantoorruimte te zoeken. Stichting Peuterspeelzalen zou in de toekomst gebruik kunnen maken van in schoolgebouwen vrijkomende ruimten.

BEUNINGEN, 17 maart 2011 – Beuningen heeft in het accommo- datiebeleid 2010 een splitsing gemaakt tussen de zogenaamde kerngebonden en de kernover- schrijdende voorzieningen.

Voor de kernoverschrijdende voorzieningen (sporthal De Tinnegieter en zwembad De Plons) was aanvullend onderzoek gewenst. Dit onderzoek wordt in drie fases uitgevoerd en inmiddels is de tweede fase van dit accomodatieonderzoek afgerond. Om een beter beeld te krijgen van de behoeften is ook het dorpshuis de Leghe Polder in het onderzoek meegenomen en omdat diverse organisaties die gebruik maken van de Leghe Polder ook gebruik maken van het Molenhuis is ook deze in het onderzoek betrokken.

In het onderzoek is de vraag naar ruimten, de bereikbaarheid en de tevredenheid van de gebruikers over deze accommodaties in beeld gebracht. 

Sporthal De Tinnegieter
Er is behoefte aan een sporthal en ook in de toekomst zal er geen sprake zijn van leegstand. Om aan de vraag te kunnen voldoen dient de sporthal wel aangepast te worden. De gebruikers zijn positief over de lokatie.

Zwembad De Plons
De bezetting van het zwembad is matig en het animocijfer laag.
Er is voldoende capaciteit voor een hoger bezoekersaantal. De gebruikers hebben commentaar op de kwaliteit (hygiëne/schoon- maak) en vinden dat er te weinig opbergruimten zijn. Men is tevreden over de geografische ligging en de voorzieningen.

Dorpshuis De Leghe Polder
De vraag naar ruimten is door de voorkeur van de gebruikers (verenigingen en instellingen) geconcentreerd op de middagen en namiddagen. Op de ochtenden en na negen uur ’s avonds is er overcapaciteit. Door afname van het leerlingenaantal zal het gebruik van de gymzaal tussen 2014 en 2016 eindigen. De dan vrij te komen ruimte zal waarschijnlijk structureel leegstand opleveren. De indeling van het gebouw en de inrichting van de ruimten zijn gedateerd en vormen een blokkade voor een optimale exploitatie.

Het Molenhuis
Deze kent een redelijke bezetting die voor rekening komt van uiteenlopende gebruikers. Zodra kantoorfuncties van Stichting Perspectief en Stichting Peuterspeelzalen Beuningen elders ondergebracht zijn, komt ruimte in het pand beschikbaar. Dit kan aangewend worden om het bestaande vestzaktheater uit te breiden.

Note: Stichting Perspectief dient uit oogpunt van Arbo-wetgeving elders kantoorruimte te zoeken. Stichting Peuterspeelzalen zou in de toekomst gebruik kunnen maken van in schoolgebouwen vrijkomende ruimten.

Gerelateerd(e) bericht(en)
13-01-2011 Gemeente vraagt verenigingen naar wensen voor zwembad de Plons
03-09-2010 Besluitvormingstraject accommodatiebeleid gemeente Beuningen gesplitst

Cookieinstellingen