Ondernemer van het jaar 2010 : Gertjan van Doesburg

WEURT/EWIJK, 7 april 2011 – Gertjan van Doesburg, directeur van Doeko Weurt, mag zich een jaar lang de Ondernemer van 2010 van gemeente Beuningen noemen. Tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van de gemeente Beuningen in Slot Doddendael in Ewijk werd Gertjan uit drie genomineerden gekozen.

WEURT/EWIJK, 7 april 2011 – Gertjan van Doesburg, directeur van Doeko Weurt, mag zich een jaar lang de Ondernemer van 2010 van gemeente Beuningen noemen. Tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van de gemeente Beuningen in Slot Doddendael in Ewijk werd Gertjan uit drie genomineerden gekozen.

“Ik had de twee andere genomineerden de prijs ook graag gegund omdat zij, veel meer dan wij, de lokale publiciteit kunnen gebruiken”, sprak Gertjan het publiek toe. “Dat is bij ons bedrijf minder relevant want we doen meer zaken in den lande en in het buitenland en die lezen waarschijnlijk de beuningen-weurt-koerier niet.” Veel gelach volgt uit de zaal.

“Ik heb in de presentatiefilm al gezegd dat ik even twijfelde toen ik door Henk Palm van de gemeente gebeld werd met de mededeling dat wij genomineerd waren. Maar, die twijfel was snel weg want ik realiseerde me dat dit de uitgelezen kans is om het probleem die in onze bedrijfstak (de techniek) heerst, onder de aandacht te brengen. En dat wil ik bij deze ook doen.

In de afgelopen 10 tot 15 jaar zijn heel veel collega-onderneming- en van de markt verdwenen. Dit is het gevolg van het vertrek van de opdrachtgevers naar de lage lonenlanden  en de crisis die enorme dreunen uitgegeven heeft. Het gevolg is dat nog maar 30% van de bedrijven van 10 jaar geleden, nu nog bestaan. Ik ben ook bezorgd over de kwaliteit van het onderwijs. Die combinatie is voor mij waarom ik graag de techniek onder de jeugd wil promoten en ze wil laten zien dat ze binnen onze branche een hele mooie toekomst hebben. Bij ons is het de verdergaande automatisering in combinatie met vakmanschap die jonge mannen naar een beter niveau kan brengen. Daar wil ik me voor inzetten en de publiciteit die ik met deze verkiezing krijg wil ik daarvoor aanwenden.”

Woorden waaruit blijkt waarom Gertjan de titel heeft mogen ontvangen. De jury heeft een zware taak gehad maar heeft ook goed geluisterd.

Naast Doeko waren ook Ans Basciano – Ariëns (Christianne Lingerie Beuningen), en Jan & Elly Croonen (Restaurant De Croonprins) ook genomineerd voor de titel.

Bedrijfspresentatie Christianne Lingerie
Bedrijfspresentatie Restaurant De Croonprins

Malva Castelijns van de internetsite beuningen.nieuws.nl werd vlak voor de bekendmaking nog speciaal genoemd en kreeg van de jury een ‘blijk van waardering’. Zij viel, aldus de jury, tussen de in totaal 29 voorgedragen ondernemers op omdat er opvallend veel stemmen voor haar binnengekomen waren. Vanwege het zeer korte bestaan van de onderneming voldeed ze echter niet aan de criteria om daadwerkelijk genomineerd te worden. “Maar een zeer verdiende ‘blijk van waardering‘ vonden we wel op zijn plaats”, aldus jurylid Wilma Göttgens.

De genomineerden wachtend op de bekendmaking
Ans Basciano
sjjlv57a7fit7g4jdjiy03rj1

Gertjan van Doesburg
pb0mz67kre7tx3br4xlmw46us

Jan & Elly Croonen
he7g1y4ibssn1vw9fj1ccxdgx

Plezier in je werk: Marlies Claasen en burgemeester Zijlmans

kbwzye3lepr4kk7xzp6avl0ww

De belangstelling van de pers is begonnen
t0x4l0tiqc628b0sxcb719gu6

De prijs wordt door de burgemeester overhandigd
ijul1jon5octatilu7eeq1th6

Eerdere winnaars

in 2010, ondernemer van 2009Hubert Tromp, Gasterij de Arend Winssen
in 2009, ondernemer van 2008 – Michael Kalkman, C1000 Beuningen
in 2008, ondernemer van 2007 – Menno Loeffen, Jumbo Winssen

Cookieinstellingen