Onderzoek Radboud Universiteit onder 70-plussers Beuningen

Foto:

GEMEENTE, 7 april 2011 – Bent u 70 jaar of ouder en woont u in de kern Beuningen? Dan ontvangt u half april een brief van de Radboud Universiteit Nijmegen. De Radboud Universiteit onderzoekt namelijk of mensen van 70 jaar en ouder voldoende hulp hebben om zelfstandig te kunnen wonen.Werkt u mee aan het onderzoek?Half april ontvangen alle 70-plussers een brief waarin zij worden gevraagd zeven vragen te beantwoorden over wonen, welzijn en zorg. Het onderzoek heet ‘Ouderen in woonservicegebieden’. We hopen dat u de vragen wilt invullen en het formulier voor 25 april instuurt.VervolgonderzoekHeeft u de zeven vragen ingevuld en ingestuurd? Dan wordt u wellicht door het onderzoeksteam geselecteerd voor het uitge- breidere vervolgonderzoek. Bij selectie ontvangt u in mei een brief met meer uitleg hierover.Waarom dit onderzoek?In Nederland wonen de meeste ouderen zelfstandig.In sommige gemeenten proberen organisaties in een wijk of dorp de woningen, diensten en zorg zo op elkaar af te stemmen dat ouderen daar zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Op deze manier is verhuizing naar een zorgcentrum niet – of pas op een latere leeftijd – nodig. De Radboud Universiteit wil nagaan wat de inspanningen in uw buurt voor u opleveren. Op die manier wil dit onderzoek bijdragen aan verbetering van het aanbod voor senioren. Omdat er in de toekomst steeds meer ouderen zullen zijn, is het belangrijk te weten welke dienstverlening noodzakelijk is.Meer informatieVoor meer informatie over het onderzoek kunt u terecht op www.wonenouderen.nl  of bel naar 0521 – 578 458. U kunt natuurlijk ook de gemeente bellen: 14 024 en vragen naar mw. Peeters.

GEMEENTE, 7 april 2011 – Bent u 70 jaar of ouder en woont u in de kern Beuningen? Dan ontvangt u half april een brief van de Radboud Universiteit Nijmegen. De Radboud Universiteit onderzoekt namelijk of mensen van 70 jaar en ouder voldoende hulp hebben om zelfstandig te kunnen wonen.

Werkt u mee aan het onderzoek?
Half april ontvangen alle 70-plussers een brief waarin zij worden gevraagd zeven vragen te beantwoorden over wonen, welzijn en zorg. Het onderzoek heet ‘Ouderen in woonservicegebieden’. We hopen dat u de vragen wilt invullen en het formulier voor 25 april instuurt.

Vervolgonderzoek
Heeft u de zeven vragen ingevuld en ingestuurd? Dan wordt u wellicht door het onderzoeksteam geselecteerd voor het uitge- breidere vervolgonderzoek. Bij selectie ontvangt u in mei een brief met meer uitleg hierover.

Waarom dit onderzoek?
In Nederland wonen de meeste ouderen zelfstandig.
In sommige gemeenten proberen organisaties in een wijk of dorp de woningen, diensten en zorg zo op elkaar af te stemmen dat ouderen daar zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Op deze manier is verhuizing naar een zorgcentrum niet – of pas op een latere leeftijd – nodig. De Radboud Universiteit wil nagaan wat de inspanningen in uw buurt voor u opleveren. Op die manier wil dit onderzoek bijdragen aan verbetering van het aanbod voor senioren. Omdat er in de toekomst steeds meer ouderen zullen zijn, is het belangrijk te weten welke dienstverlening noodzakelijk is.

Meer informatie
Voor meer informatie over het onderzoek kunt u terecht op www.wonenouderen.nl  of bel naar 0521 – 578 458. U kunt natuurlijk ook de gemeente bellen: 14 024 en vragen naar
mw. Peeters.

 

 

Cookieinstellingen