PvdA komt met motie tegen onderzoek groene dorpshart Winssen

Foto:

INGEZONDEN BRIEF, 7 mei 2011 In de Gelderlander* van 28 april wordt aangekondigd dat het College van B&W van de gemeente Beuningen een onderzoek wil laten uitvoeren naar de mogelijkheid van woningbouw in het groene hart van Winssen.Dat onderzoek mag € 20.000 kosten. De fractie van PvdA Beuningen vindt dit grote onzin. De benodigde gegevens zijn immers al ruim een jaar beschikbaar. Er ligt een lijvig rapport van de klankbordgroep Winssen. Hierbij zijn deskundigen op het gebied van stedenbouw betrokken geweest. Die deskundigen hebben samen met de klankbordgroep een visie ontwikkeld op het hele dorp.Er staat overigens een grote fout in het betreffende artikel. Er wordt namelijk gesuggereerd dat de klankbordgroep woningbouw rond de kerk helemaal afwijst. Dat klopt niet. In het genoemde rapport van de klankbordgroep staat over het dorpshart van Winssen letterlijk: het is mogelijk deze ruimte anders in te richten, maar daarbij dient het groene en onbebouwde karakter gewaarborgd te blijven. Dat betekent dat beperkte woningbouw mogelijk is. En zo is het ook toegelicht door de klankbordgroep.Het College van B&W zou er goed aan doen oma. het bedrag van € 20.000 niet uit te geven aan een overbodige onderzoekopdrachtb. het rapport van de klankbordgroep nog eens goed te lezenEn verder hoeft het College van B&W alleen maar af te wachten tot het kerkbestuur bereid is met de gemeente te overleggen over woningbouw die wél mogelijk is. De fractie van PvdA Beuningen zal hierover tijdens de raadsvergadering van dinsdag 10 mei een motie indienen.Namens PvdA-Beuningen

INGEZONDEN BRIEF, 7 mei 2011

In de Gelderlander* van 28 april wordt aangekondigd dat het College van B&W van de gemeente Beuningen een onderzoek wil laten uitvoeren naar de mogelijkheid van woningbouw in het groene hart van Winssen.

Dat onderzoek mag € 20.000 kosten. De fractie van PvdA Beuningen vindt dit grote onzin. De benodigde gegevens zijn immers al ruim een jaar beschikbaar. Er ligt een lijvig rapport van de klankbordgroep Winssen. Hierbij zijn deskundigen op het gebied van stedenbouw betrokken geweest. Die deskundigen hebben samen met de klankbordgroep een visie ontwikkeld op het hele dorp.

Er staat overigens een grote fout in het betreffende artikel. Er wordt namelijk gesuggereerd dat de klankbordgroep woningbouw rond de kerk helemaal afwijst. Dat klopt niet. In het genoemde rapport van de klankbordgroep staat over het dorpshart van Winssen letterlijk: het is mogelijk deze ruimte anders in te richten, maar daarbij dient het groene en onbebouwde karakter gewaarborgd te blijven. Dat betekent dat beperkte woningbouw mogelijk is. En zo is het ook toegelicht door de klankbordgroep.

Het College van B&W zou er goed aan doen om
a. het bedrag van € 20.000 niet uit te geven aan een overbodige onderzoekopdracht
b. het rapport van de klankbordgroep nog eens goed te lezen

En verder hoeft het College van B&W alleen maar af te wachten tot het kerkbestuur bereid is met de gemeente te overleggen over woningbouw die wél mogelijk is. De fractie van PvdA Beuningen zal hierover tijdens de raadsvergadering van dinsdag 10 mei een motie indienen.

Namens PvdA-Beuningen

Ria Straathof

 

*Note: Ook Het Beuningen Nieuws schreef over het voorstel van het College van B&W.

 

Cookieinstellingen