Beuningen kort Stadsregio

Foto:

BEUNINGEN, 7 juli 2011 – De Stadsregio Arnhem Nijmegen krijgt komend jaar 2,5% minder bijdrage van de gemeente Beuningen.Eerder deze week was het voor- nemen nog om dit voor de komende vier jaar toe te passen. Woensdag vergaderde de Stadsregio over de begroting. Tijdens die vergadering bleek echter dat er alleen van de bijdrage aan de Stadsregio afgeweken kan worden als alle deelnemend gemeenten dat doen. Voor komend jaar is dat het geval maar of dat voor de andere jaren ook zo is staat nog niet vast. Beuningen bezuinigt namelijk extra vanwege de financiële tekorten die zij heeft in verband met het tegenvallende aanbestedingsbedrag van de zandwinning.In plaats van 3,15 euro krijgt de Stadsregio nu 3,07 per inwoner.  Bij iets meer dan 25.500 inwoners levert dat een bezuiniging van ook weer iets meer dan 2.000 euro op. “Het is niet meer dan redelijk dat bezuinigingen doorberekend worden aan de Stadsregio”, zegt wethouder Henk Plaizier.

BEUNINGEN, 7 juli 2011 – De Stadsregio Arnhem Nijmegen krijgt komend jaar 2,5% minder bijdrage van de gemeente Beuningen.

Eerder deze week was het voor- nemen nog om dit voor de komende vier jaar toe te passen. Woensdag vergaderde de Stadsregio over de begroting. Tijdens die vergadering bleek echter dat er alleen van de bijdrage aan de Stadsregio afgeweken kan worden als alle deelnemend gemeenten dat doen. Voor komend jaar is dat het geval maar of dat voor de andere jaren ook zo is staat nog niet vast. Beuningen bezuinigt namelijk extra vanwege de financiële tekorten die zij heeft in verband met het tegenvallende aanbestedingsbedrag van de zandwinning.

In plaats van 3,15 euro krijgt de Stadsregio nu 3,07 per inwoner.  Bij iets meer dan 25.500 inwoners levert dat een bezuiniging van ook weer iets meer dan 2.000 euro op. “Het is niet meer dan redelijk dat bezuinigingen doorberekend worden aan de Stadsregio”, zegt wethouder Henk Plaizier.

Cookieinstellingen