PvdA dient alternatieve begroting in

GEMEENTE, 28 oktober 2011 – INGEZONDEN STANDPUNTBeuningen moet bezuinigen maar dit college van BN&M en VVD zorgt ervoor dat inwoners de komende 25 jaar opgezadeld zitten met een enorme schuld. De PvdA heeft een [file alternatieve begroting] waarin de gemeente twee keer zo snel weer gezond is.Daarbij wordt ook bezuinigd op verenigingen en vrijwilligers maar vooral ook op groen en wegen. Deze begroting zal ingediend worden op 8 november.

GEMEENTE, 28 oktober 2011 – INGEZONDEN STANDPUNT

Beuningen moet bezuinigen maar dit college van BN&M en VVD zorgt ervoor dat inwoners de komende 25 jaar opgezadeld zitten met een enorme schuld. De PvdA heeft een [file alternatieve begroting] waarin de gemeente twee keer zo snel weer gezond is.

Daarbij wordt ook bezuinigd op verenigingen en vrijwilligers maar vooral ook op groen en wegen. Deze begroting zal ingediend worden op 8 november.

“Coalitie financieel onverantwoord bezig”

“Beuningen kan veel sneller gezond worden”

“minder bezuinigen op verenigingen en vrijwilligers”

 

De gemeente Beuningen verkeert in financieel zwaar weer door het zanddebacle en de economische recessie. Dat betekent forse bezuinigingen. Belangrijke beslissingen hierover worden genomen door de gemeenteraad op 8 november.

De begroting van de coalitiepartijen BN&M en VVD voor 2012 die uitkomt op een tekort van bijna anderhalf miljoen euro, is volgens de PvdA financieel onverantwoord.

Begroting onverantwoordelijk
Wij accepteren het feit dat er keuzes gemaakt moeten worden. Maar dit College kiest voor het korten van subsidies op zo ongeveer alle verenigingen in Beuningen. Het investeert veel meer dan financieel verantwoord is en schendt hiermee ook de afspraken die gemaakt zijn met de gemeenteraad in het voorjaar. Er is door de wethouders van BN&M en VVD een begroting opgesteld waarmee Beuningen de ko- mende 25 jaar diep in de rode cijfers blijft, dat is onverantwoordelijk.

Alternatieve begroting
De PvdA Beuningen heeft een alternatieve begroting gemaakt waarmee het tekort in 10 tot 15 jaar is ingelopen. Waarmee Beuningen dus minstens 10 jaar eerder weer financieel gezond is! De PvdA wil bij voorkeur niet bezuinigen op sociale voorzieningen en op het sociaal cultureel werk. Daarom bezuinigen wij hierop 300.000 euro minder dan het College voorstelt, maar in andere sectoren, zoals wegen, groen- en bermenonderhoud bezuinigen wij 500.000 euro méér.

Beuningen staat onder preventief toezicht van de Provincie, er wordt onderzocht of wij misschien artikel 12 gemeente kunnen worden. Met het plan van de PvdA blijven wij zelf de baas in Beuningen en is de artikel 12 status helemaal niet nodig.

Website www.beuningen.pvda.nl.

 

Alternatieve+begroting+PvdA.pdf

Cookieinstellingen