Opruimen vuurwerkafval

GEMEENTE, 31 december 2011 – Tijdens de jaarwisseling schieten we in Nederland circa 10 miljoen kilo aan vuurwerk de lucht in.Na het afsteken van vuurwerk blijft een deel van het vuurwerk op de grond liggen of valt al snel naar beneden. Dit is jaarlijks ongeveer 6 miljoen kilogram, dat voornamelijk bestaat uit papier, hout, kunststof en klei.

GEMEENTE, 31 december 2011 – Tijdens de jaarwisseling schieten we in Nederland circa 10 miljoen kilo aan vuurwerk de lucht in.

Na het afsteken van vuurwerk blijft een deel van het vuurwerk op de grond liggen of valt al snel naar beneden. Dit is jaarlijks ongeveer 6 miljoen kilogram, dat voornamelijk bestaat uit papier, hout, kunststof en klei.

Klein vuurwerk mag tijdens de jaarwisseling alleen worden afgestoken van 31 december 10.00 uur ’s ochtends tot Nieuwjaarsnacht 02.00 uur.

20% minder vuurwerkslachtoffers? Dat kan!
Vuurwerk is mooi maar heeft ook een paar schaduwkanten. Veel kinderen raken bijvoorbeeld op nieuwjaarsochtend gewond, omdat ze proberen zogenaamde weigeraars af te steken. Die ontploffen vaak direct, met alle gevolgen van dien. Op nieuwjaarsdag valt 20% van de vuurwerkslachtoffers.Hoe eerder het vuurwerkafval is opgeruimd, hoe kleiner de kans op ongelukken. Neem daarom als u vuurwerk heeft afgestoken zelf de bezem ter hand! U kunt het vuurwerk onschadelijk maken door het in water onder te dompelen. Dan kan het niet meer ontploffen en kunt u het gewoon met het huisvuil meegeven.

Schoon begin
Op 1 januari rijdt ’s ochtends een veegwagen langs enkele vaste locaties waar veel vuurwerk wordt afgestoken (bijvoorbeeld cafés, pleinen). Uiteraard is het niet mogelijk om de hele gemeente te vegen. Wij vragen daarom uw medewerking om de straten weer schoon te krijgen. Zo kunnen we 2012 met een schone gemeente beginnen!

Bron: www.beuningen.nl

 

Cookieinstellingen