Onderzoek naar gezondheid en leefstijl kinderen

Foto:

Deze week ontvangt een grote groep ouders van kinderen in de leeftijd
van 0-12 jaar een schriftelijke vragenlijst van de GGD. Daarin staan
vragen over de gezondheid en leefstijl van hun kind.De gemeente en de GGD vroegen ouders al eerder om een vragenlijst op internet in te vullen. Veel ouders deden dit al. De gemeente en de GGD vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk ouders meedoen. Immers hoe meer ouders de vragenlijst invullen, hoe betrouwbaarder de resultaten en hoe completer het beeld van de gezondheid van de kinderen in een gemeente. Daarom ontvangen ouders die nog niet via internet reageerden deze week een schriftelijke vragenlijst.
 
Het onderzoek
GGD Gelderland-Zuid zet zich samen met gemeenten in voor de gezondheid van de inwoners. Om goede plannen te kunnen maken voor de jeugd is het belangrijk om te weten hoe het met de kinderen gaat. Zitten ze goed in hun vel? Hoe vaak spelen ze buiten en zijn daarvoor genoeg veilige mogelijkheden? Hebben ouders behoefte aan hulp bij het opvoeden? Gemeenten en instellingen gebruiken de uitkomsten en aanbevelingen voor het verder ontwikkelen en bijstellen van hun aanbod en beleid gericht op de jeugd.
 
Doe mee en maak kans op een prijs
Ouders die meedoen maken kans op 1 van de 100 prijzen ter waarde van € 40,00. De prijzen bestaan naar keuze uit een NEC-pakket (voetbalshirt en stadionrondleiding), een boekenpakket, twee weken gratis groente en fruit of een strippenkaart voor het zwembad of een andere sportieve activiteit.
 
Meer informatie staat op www.ggdgelderlandzuid.nl

Cookieinstellingen