Goed bezochte KlantArena voor de wijk Tinnegieter

Inspraak voor bewoners kun je op verschillende manieren organiseren.
Standvast Wonen doet dat middels een KlantArena. Een concept waarin
wijkbewoners uitgenodigd worden voor een bijeenkomst waar ze kunnen
meepraten en denken over hun wijk.In oktober hebben ruim 400 bewoners van de wijk de Tinnegieter een uitnodiging ontvangen voor de KlantArena van dinsdag 19 november jongstleden. Twintig hebben zich opgegeven en nog eens dertig hebben de wens aangegeven op de hoogte te worden gehouden van de uitkomst van de avond.

Op de avond namen twaalf bewoners actief deel aan de gesprekken. Aan de hand van verschillende stellingen hebben ze met elkaar en Standvast Wonen van gedachten gewisseld. Een medewerker van Standvast leidde iedere stelling in, waarna de bewoners mochten stemmen. Een groene kaart omhoog om aan te geven dat je het met de stelling eens was of de rode als dat niet zo was. Vervolgens mochten een paar mensen hun kleurkeuze toelichten. De gespreksleider stelde daarna nog gerichtte vragen.

Visie
Standvast Wonen heeft voor de komende tien jaar een visie opgesteld met als titel ‘Fit in buurten en dorpen‘. Standvast zegt daarin de focus op aantrekkelijke buurten en dorpen trouw te blijven maar dat ’toekomstbestendig’ te willen benaderen. Resultaten moeten komen uit eigen verantwoordelijkheid, betrokkenheid en samenwerking tussen Standvast, partners en bewoners.

Een juiste fit om samen te werken moet leiden tot een fit en vitaal buurt of dorp. ‘We stimuleren dat belanghebbenden in een buurt of dorp verantwoordelijkheid nemen en betrokkenheid tonen’, staat in de visie. In hoofdlijnen is het beleid erop gericht om meer variatie in huurprijzen in één buurt te hebben, gedeelde verantwoordelijkheid en betrokkenheid ten aanzien van de woonomgeving te stimuleren en te zorgen dat in alle buurten en dorpen, voor alle levensfases een passende woning te krijgen is.

Deze doelen zijn niet alleen te realiseren. Vandaar dat Standvast Wonen middels de KlantArena waarbij wijkbewoners maar ook lokale zorg- en welzijnpartners en de gemeente deelnemen, de dialoog aangaat om in beeld te krijgen wat leeft en om samenwerkingen te initiëren.

Cookieinstellingen