Belangrijk bezoek voor bezorgde groep 8 Reuzepas

De kinderen van De Reuzepas in Ewijk maken zich zorgen en schakelen de
burgemeester in door brieven in te sturen. Na de brieven gelezen te
hebben wilde Carol van Eert het probleem graag met de kinderen
bespreken, dus zocht hij ze samen met wethouder Geert Hendriks op in de
klas.Door Niels Aarts

De zorgen gaan over de weg naast het voetbalveld, tijdens het voetballen komt de bal hier erg makkelijk terecht.  In de brieven die ze gestuurd hebben zeggen ze dat de bal halen vaak onveilig is door de auto’s die er rijden. De leerlingen geven wel toe dat ze niet altijd goed kijken, maar het gebeurt ook wel heel vaak met die bal. Er staat een laag hekje die de bal niet tegenhoudt. Volgens de kinderen moet die hoger zijn.

yjzjrjc6gm0qtwn61er4hxz7g

Als eerste oplossing gaf de burgemeester aan dat de kinderen beter moeten leren voetballen, dat was natuurlijk een grapje omdat ze in Ewijk al heel goed kunnen voetballen. Ook heeft de gemeente gekeken naar een ballenvanger, een hoog hek/net achter het doel, maar door het lastige budget van de gemeente is een nieuwe aanschaffen niet mogelijk.

ihj2tyb0bdgvs88jvenk2zjc2

Maar de kinderen van De Reuzepas hebben niet zitten slapen, ze wisten genoeg alternatieven aan te dragen als oplossing. Zo kan er natuurlijk een ‘oud’ hek of ballenvanger, wat niet meer gebruikt wordt in de gemeente, herplaatst worden achter het doel van De Reuzenpas. Mocht het hek dan nog niet hoog genoeg zijn hadden de kinderen ook ideeën om er twee op elkaar te zetten, of een hek met een hogere heg er tegenaan neerzetten. Volgens de kinderen waren er al een aantal pappa’s die willen helpen met het plaatsen van een hek, daar waren Carol en Geert natuurlijk erg blij mee.

tmst6q3b7xnauyshqcsu2hr0v

Huiswerk voor de burgemeester en wethouder
De burgemeester en de wethouder hebben alle ideeën meegenomen, dit gaan zij met collega’s bespreken op het gemeentehuis. Er moet onder andere bekeken worden of er hekken zijn die niet meer gebruikt worden en wat de meest veilige oplossing is.

Van de klas van De Reuzenpas zijn een aantal kinderen geselecteerd voor de werkgroep, zij houden het contact tussen de gemeente en de klas. Ook mogen zij binnenkort naar het gemeentehuis om de uitgewerkte ideeën met Carol en Geert te bespreken en voor de beste oplossing te kiezen. Na een lange selectieronde met een aantal quizvragen zijn Koen, Kai, Merijn, Myra en Mikki de gelukkige die in de werkgroep mogen zitten.

h9q87a44y8lxoru1pejvvtour

Cookieinstellingen