Beuningen heeft een muziekpodium

Al bijna 3 jaar ontvangt programmamaker Marcel Pardon live-bands in zijn radioprogramma Rock and Roll Radio. Eerst voor Radio Totaal en nu, na het samengaan, via Web FM.Muzikanten kennen de weg naar Beuningen

Wanneer je een muzikant in Nederland vraagt of ze Beuningen kennen dat zal het antwoord in de meeste gevallen ja zijn. Het radiopodium Rock and Roll Radio is een begrip in Nederland geworden. 
Marcel Pardon: “Een paar jaar geleden ontstond het idee om een radioprogramma te maken waarin bands zichzelf konden profileren. Natuurlijk was dit niet uniek. Wat wel uniek was is dat we coverbands benaderden om te komen spelen. Dit soort bands staan wekelijks in feesttenten en tijdens dorpsfeesten te spelen. Ze hebben geen enkele connectie met radio. Het bleek een schot in de roos. Intussen hebben we 125 uitzendingen gemaakt met evenzoveel verschillende coverbands.”



gc1dxen6voto2a9oqqpfmzwwa

BBQ
Marcel Pardon vervolgt: “ergens in mei 2012 zaten we met een coverband na de uitzending een biertje te drinken. Het was heerlijk weer en er werd geroepen dat we eens een BBQ moesten organiseren voor alle bands die te gast zijn geweest. 2 maanden later stonden er 120 muzikanten bij onze studio te BBQ-en. Inmiddels is de Rock and Roll Radio BBQ een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Muzikanten uit Nederland treffen elkaar hier, prikken een vorkje, drinken een biertje en beklimmen het open podium. Uniek!”



Muziekcafé

De grootste wens van het radioprogramma is om eens per maand een uitzending in een café te maken zodat er een soort muzikanten-café ontstaat. Een plek waar boeker en muzikant elkaar daadwerkelijk treffen. Marcel: “We zijn in gesprek geweest met De Zaak in Beuningen. Deze staan ervoor open maar de horecagelegenheid is op dinsdagavond gesloten. Dit is lastig en we kunnen niet inschatten hoeveel bezoekers er komen. Het staat hoog op onze wensenlijst om dit plan verder uit te werken. Pas dan heeft Beuningen een tastbaar  muziekpodium”.



Rock and Roll Radio wordt iedere dinsdagavond tussen 20:00u en 22:00u live gemaakt in het bedrijfspand van Showlight. Meeluisteren kan via Web FM. Wilt u een keer een uitzending bijwonen dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected]

w31qq3vxy82c0bqnzi8qdwlu9

Cookieinstellingen