Einde klimaatproblemen MFA ’t Hart in zicht

Foto:

EWIJK – De temperaturen in de lokalen van het ’t Hart zijn volgens een GGD-rapport van metingen van eind december 2013, nog aan de hoge kant. De monitorgroep voor het klimaat heeft in de vergadering van eind maart geconcludeerd dat na uitvoering van de oplossing voor dit probleem er geen verbeterpunten meer zullen zijn voor het MFA.Om meer regelmogelijkheden voor de temperatuur in de school te krijgen gaat men de vloerverwarming van het deel van de school, apart vanuit het ketelhuis aansturen. De gemeente heeft niet voldoende middelen om dit uit te voeren maar heeft met het bestuur van het ’t Hart overeengekomen dat ieder de helft van  het noodzakelijke budget (circa € 14.500)  zal inbrengen. Het bestuur kan het bedrag verrekenen met het voordeel van de lagere energielasten die al gehaald zijn met de eerdere aanpassingen in het project.

In hetzelfde rapport van de GGD worden ook nog diverse aanbevelingen gedaan. Daarvan gaat het bestuur de volgende overnemen:
– Ramen en deuren zoveel mogelijk open houden;
– Beter schoonhouden van diverse zake zoals het verlaagd plafond en de ventilatieroosters;
het ventilatiesysteem eerder aanzetten en langer laten draaien, ook in het weekend.

Nadat de aanpassingen gedaan zijn, verwacht de monitorgroep geen opmerkingen meer van de provincie bij eventuele controles. De groep stelt daarom voor om de groep automatisch aan het eind van dit jaar op te heffen en alleen maar samen te komen als er een goede reden voor is.

Cookieinstellingen