Nieuwe leverancier Wmo-hulpmiddelen

Foto:

REGIO – Acht gemeenten in de regio, waaronder de gemeente Beuningen, werken vanaf juni 2014 met een nieuwe leverancier en dienstverlener voor de Wmo hulpmiddelen: Medipoint | Ligtvoet. Dit bedrijf levert vanaf 1 juni 2014 hulpmiddelen zoals scootmobielen enrolstoelen aan mensen die van hun gemeente een Wmo-voorziening toegekend hebben gekregen.Medipoint | Ligtvoet
Medipoint | Ligtvoet heeft een volledig geoutilleerde vestiging, met een showroom en technische werkplaats aan de Kerkenbos 1010 in Nijmegen. De servicedienst voert de reparaties bij de klanten thuis of onderweg in de regio uit. Medipoint en Ligtvoet maken onderdeel uit van Medux. Medux is de overkoepelende naam van een groep bedrijven die een positieve bijdrage levert aan de zelfstandigheid en verzorging van mensen met een functiebeperking.

Wmo-hulpmiddelen
Op basis van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) zijn gemeenten verplicht hun inwoners te compenseren voor beperkingen die zij ondervinden bij het normale gebruik van de woning, het verplaatsen in en om de woning, het lokaal verplaatsen per vervoermiddel en bij het ontmoeten van medemensen.

Met het aanbieden van hulpmiddelen kunnen de gemeenten een aantal van deze verplichtingen realiseren. Binnen de Wmo worden onder andere de volgende hulpmiddelen verstrekt: scootmobielen, rolstoelen, elektrische rolstoelen, tilliften en douchehulpmiddelen.

Overgangsperiode
Op dit moment worden de Wmo-hulpmiddelen in de regio Nijmegen geleverd door de bedrijven Welzorg en Beenhakker. Vanaf 1 juni 2014 worden de nieuwe aanvragen uitgevoerd door Medipoint | Ligtvoet. Per gemeente gelden overgangsperioden om de wijziging soepel te laten verlopen. Echter, voor de ongeveer 400 klanten uit de gemeente Beuningen met een Wmo-hulpmiddel dat geleverd is door Welzorg wijzigt er niets. Zij blijven gewoon van de servicedienstverlening van Welzorg gebruik maken voor reparaties en onderhoud. Klanten die al een hulpmiddel hebben, mogen dat gewoon houden.

Cookieinstellingen