Commissie ruimtelijke kwaliteit negatief over ambulancepost

Foto:

Ondanks het negatieve advies dat de Commissie ruimtelijke kwaliteit (Crk) afgegeven heeft, verleent de gemeente Beuningen de omgevingsvergunning voor de bouw van de ambulancepost aan de Elsenpas in Beuningen.De Crk (voorheen de welstandscommissie) geeft in haar advies aan een ontwerp te willen zien wat aansluit op de agrarische sfeer. De commissie zegt dat het gebouw een industriƫle uitstraling heeft en is ook niet te spreken over de materiaalkeuze en naar hun mening schreeuwerige kleurstelling.

Het college kan zich niet vinden in de kritiek. Het ontwerp past naar de mening van het college bij een hulpdienstverlening. “Bovendien, is het bestemmingsplan al onherroepelijk en is vanaf het begin af aan duidelijk geweest dat het om dit ontwerp ging. Wat dat betreft is de kritiek simpelweg te laat”, zegt wethouder Piet de Klein. “Ook kunnen we ons niet vinden in de opmerking dat het gebouw niet in de omgeving past. Ernaast zijn twee autodemontagebedrijven die ook niet bepaald een agrarische uitstraling hebben.”

Het college is bevoegd om adviezen van de Crk naast zich neer te leggen. In 2012 is aan de raad voorgesteld om in het beleid meer los te laten en minder regels te hanteren. Echter, niet een geheel welstandsvrije gemeente. De rol van de Crk wijzigde daarmee van hoofdzakelijk toetsend naar hoofdzakelijk begeleidend. Er is ook sprake van dat de commissie op termijn geheel verdwijnt.

Gerelateerd(e) bericht(en)
18-03-2014 Optimale aanrijtijd ambulance met post Elsenpas
19-10-2013 Weg vrij voor ambulancepost Beuningen
15-07-2013 Ambulancepost voor Beuningen aan de Elsenpas

Cookieinstellingen