50-jarige buurtvereniging de Kikkers nog springlevend

Foto:

WINSSEN – Het begon allemaal op een zwoele zomeravond in het jaar 1964. Een
aantal buurtgenoten kwam in de garage van Toon Willems bijeen om onder
het genot van een drankje, gebakken pieperkes en halve haantjes de
bouwvakvakantie in te luiden. De mensen van het eerste uur waren: Thé
Loeffen, Frits v.d. Beld- beter bekend als ‘Smidje’ -, Toon Willems,
Hent Teunissen en Bart Wattenberg. Ook hun wederhelften waren van de
partij. Er werd zo heftig gekwaakt, dat Smidje verzuchtte: “Het lijkt
hier wel een kikkerfeestje”. Zo zag de eerste buurtvereniging van
Winssen het levenslicht. Het kikkerfeest werd een jaarlijks terugkerend
ritueel en steeds meer buurtgenoten sloten zich daarbij aan. Nu, 50 jaar later, is buurtvereniging de Kikkers nog steeds springlevend!!Toen de carnavalsoptocht in Oelewaal zijn intrede deed, waren de kikkers natuurlijk van de partij; in de beginjaren zelfs met twee wagens. Slechts één keer werd het zoet van een eerste prijs gesmaakt; dat was in 1977 met een balans tussen de Paulus en het Ulto-gebouw. Buurtvereniging de Kikkers vormde een mooie kweekvijver voor  carnavalsvereniging de Dorstvlegels. Bijvoorbeeld als hofleverancier van prinsen: Hent Teunissen(1969), Ton Megens(1972), Grad Konings(1973) , Sjaak Noij(1989) en Bart Megens( 2005).

De buurt heeft diverse bouwlocaties ‘versleten’. In de beginjaren werd er zelfs in de open lucht bij Wimke d’n Becker gebouwd. De laatste jaren maakt de vereniging voor het bouwen van de carnavalswagen dankbaar gebruik van de schuur van Hein en Wilmy Grisel; het zogenaamde Griselhonk. Voor de kaarters en andere gelegenheden wordt de kantine van Megens misbruikt.

De activiteiten van de buurt zijn in de loop der jaren uitgebreid. Niet alleen een jaarlijks buurtfeest, maar ook kaartavonden, fietstocht, sinterklaasviering, paaseitjes zoeken, buurtvoetbal, volleybal, nieuwjaarsreceptie en kerststukjes maken deel uit van de overvolle agenda.

Op zaterdag, 14 juni aanstaande gaat de vlag uit voor het 50-jarig jubileumfeest. Er wordt een grote tent gezet op het parkeerterrein van de familie Megens aan de Notaris Roesstraat. Vanaf 13.00 uur  is dat het domein voor  (oud-) buurtgenoten en kinderen. Om 16.30 uur start een uitlopende receptie/matinee met muziek, hapjes en drankjes. Iedereen, andere verenigingen of belangstellenden, is dan van harte welkom.

Zaterdag is ook tot 18.00 uur een expositie onder het motto ‘Creatief met kikkers’.
Allerlei vormen van kunst( keramiek, foto’s, schilderijen, houtbewerking), vervaardigd door buurtgenoten, kunnen dan worden bewonderd.

De organisatie van 50 jaar de kikkers ziet u graag!

Foto: Buurvoetbalteam uit 1974

Cookieinstellingen