CDA stelt vragen over aanbiedtegel afval

Foto:

Sinds maart van dit jaar vraagt afvalinzamelaar DAR de inwoners van de
gemeente Beuningen om het afval rondom een aanbiedtegel te plaatsen. De
reden hiervoor is dat de DAR efficiënter het afval kan inzamelen. Het
CDA constateert dat inwoners hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee
zijn en zij heeft aan het College van B&W vragen hierover gesteld.
Deze komen dinsdag a.s. tijdens de raadsvergadering aan de orde.Aanbiedplaatsen
In de meeste straten in de bebouwde kom van de gemeente Beuningen zijn zogenaamde aanbiedplaatsen ingevoerd. De aanbiedplaatsen gelden voor het restafval, gft-afval, plastic verpakkingsafval en voor oud papier. De plaatsen zijn aangegeven met een speciale tegel waar bewoners hun afval aan moeten bieden. Daardoor krijgen enkele bewoners in één straat al het gft- en restafval van een groot gedeelte van hun straat voor hun deur te staan.

Verder zijn sommige plaatsen zo gekozen dat het met name voor ouderen veel lastiger is om hun afval naar de aanbiedplaats te brengen. Kliko’s blijven na lediging soms lang op de aanbiedplaats staan, waardoor de bewoners in de omgeving van de aanbiedtegel dit als aantasting van hun woongenot ervaren.

CDA Beuningen heeft de volgende vragen gesteld:

  • Is de DAR gerechtigd op deze wijze haar afval in te zamelen of heeft deze vorm van afvalinzameling met instemming van het College plaatsgevonden?
  • Wie is verantwoordelijk voor het afval dat wordt aangeboden?
  • Kunnen inwoners een beroep op de gemeente doen wanneer zij zelf een betere locatie weten waar het afval kan worden aangeboden?
  • Wie is er verantwoordelijk voor de overlast (vervuiling van de openbare ruimte) voor afval dat zich bevindt rondom een aanbiedtegel en waar moeten mensen zich melden?

Gerelateerd(e) bericht(en)
28-02-2014 Ledigen GFT-afval voortaan met zijlader

Cookieinstellingen