Groeiend enthousiasme na tweede Weurtlab

Foto:

Op 25 juni vond het tweede Weurtlab plaats, een soort broedplaats voor nieuwe ideeën voor Laan 1945, de hoofdstraat van Weurt. Laan 1945 krijgt de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot het kloppend dorpshart voor Weurt. De gemeente ondersteunt initiatieven van inwoners en ondernemers hiervoor.In het Weurtlab komen inwoners van Weurt, ondernemers en andere geïnteresseerden samen om te brainstormen over manieren om de straat een nieuwe impuls te geven. Burgemeester Carol van Eert leidt de avond. Tijdens het tweede Weurtlab gaf Stichting Kleine Kernen een inspirerende presentatie over een soortgelijk project in het kleine dorpje Zieuwent.

Twee concrete initiatieven
Burgemeester van Eert: “Gedurende de avond zag ik het enthousiasme van de aanwezigen groeien, de Weurtenaren gaan ervoor!” Inmiddels zijn er twee concrete initiatieven die verder uitgewerkt gaan worden de komende maanden. Er zijn twee werkgroepen opgericht die aan de slag gaan met ideeën die geopperd zijn.

Initiatief 1: Lunchroom verstandelijk beperkten
Er is behoefte aan een horecagelegenheid, de voorkeur gaat uit naar een lunchroom gerund door verstandelijk beperkten. Pieter Wouters (eigenaar Coop Weurt) trekt dit plan.

Initiatief 2: Groene, veilige straat
Het straatbeeld mag groener en omwonenden willen graag een (verkeers)veiligere straat. Ook het tekort aan parkeerplaatsen vraagt om een goede oplossing. Theo Roelofs (voormalig architect) is de kartrekker van dit initiatief.

Laan 1945
Laan 1945 loopt van het voetbalveld tot aan dorpshuis De Kloosterhof. Aan deze straat zijn onder meer de supermarkt en de bakker gevestigd. Het is de centrale as van het dorp.

Aanleiding: experiment
De gemeente Beuningen wil Laan 1945 in Weurt levendiger en gevarieerder maken. Daarvoor wil zij soepeler omgaan met regels en bewoners van Laan 1945 de mogelijkheid geven om wonen en ondernemen te combineren. Om dit te kunnen realiseren draait Laan 1945 mee in een landelijk experiment flexibele bestemmingsplannen. Inwoners van Weurt krijgen de mogelijkheid om dit najaar zelf aan de slag te gaan met een bestemmingsplan voor Laan 1945. Kijk voor meer informatie ook via de directe link naar het artikel op de website van de gemeente: www.beuningen.nl.

Gerelateerd(e) bericht(en)
08-06-2014 Weurtlab deel2 komt eraan
19-03-2014 Laan 1945 in Weurt levendig maken
10-07-2013 Experimenteren in Weurt kan beginnen
19-04-2012 Onderzoek naar soepelere regels voor Laan 1945

Cookieinstellingen