Officiële heropening Maas en Waals Museum 1939 – 1945

Foto:

Het Maas en Waals Museum 1939 -1945 uit Winssen opent, na 3 jaar sluiting, weer haar deuren. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 29 augustus aanstaande en wordt verricht door Carol van Eert, burgemeester van de gemeente Beuningen en Charles Reeves, Britse oorlogsveteraan van het 7de bataljon Royal Hampshire Regiment. Het weekend aansluitend zal het museum geopend zijn voor publiek.Omdat het museum uit haar jasje was gegroeid en pogingen om naar elders te verhuizen niets opgeleverd hadden, is het museum drie jaar gesloten geweest. Nadat de winkel ‘Puk en Muk tweedehands kinderkleding’, per 15 december 2013 haar deuren sloot, deed zich de gelegenheid voor om het museum terug te laten keren naar haar ‘oude’ locatie.

“De periode van tijdelijke sluiting gaf ons tevens de gelegenheid om eens goed te kijken naar wat, naar de toekomst toe, voor het museum de beste oplossing is”, zegt conservator/eigenaar Ard van Hulst. “Wij hebben als museum  daarom gezocht naar een opzet waarbij zowel onze collectie als ook andere organisaties binnen delfde muren kunnen worden ondergebracht. Met het nieuwe concept denken wij voor het museum de oplossing voor de toekomst gevonden te hebben.”

Naast het Maas en Waals Museum 1939 -1945 zullen ook het Veteranen Platform Beuningen en de Stichting Market Garden Veterans Association Nijmegen gebruik gaan maken van de museumruimte.

Het museum is alleen op speciale, op de website vermelde, dagen en op afspraak voor groepen, vanaf 10 personen, geopend. Daarnaast blijft het voor scholen en andere groepen mogelijk om gastlessen/presentaties aan te vragen bij het museum. Meer informatie is te vinden op www.maasenwaalsmuseum1939-1945.nl.

Twee open dagen

U bent van harte welkom om het museum te bezoeken op zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2014.
Activiteit: Open dagen Maas en Waals Museum 1939 – 1945
Datum Zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2014 
Tijd:  van 11.00 tot 16.00 uur
Entree: gratis.
Locatie
AdresMolenstraat 18, 6645 BT  Winssen

Gerelateerde bericht(en)