Met Nederlandse kerstverlichting vier keer om de aarde

Foto: BNG

Wanneer deze het niet meer doen, verdwijnt echter de helft in de vuilnisbak en gaat verloren voor recycling.84 procent van de Nederlanders heeft kerstverlichting in bezit, bijvoorbeeld lampjes voor in de kerstboom of een lichtsnoer voor op de gevel. Uit onderzoek van Wecyle blijkt dat slechts 41 procent de afgedankte kerstspullen inlevert voor recycling.

 
Momenteel voert Wecycle een campagne met tuincentra en bouwmarkten om de consument op te roepen ook afgedankte kerstverlichting in te leveren voor recycling. Wecycle organiseert in Nederland de verantwoorde inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.
Recyclen belangrijk
Ingeleverde afgedankte kerstverlichting wordt via Wecycle voor meer dan 80 procent gerecycled. Door recycling blijven grondstoffen behouden. Ook komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Kerstverlichting en –decoraties zijn net als alle andere afgedankte elektrische apparaten gratis in te leveren bij de milieustraat van de gemeente, in Wecycle-inleverbakken in winkels of bij aankoop van een soortgelijk product.
Cookieinstellingen