Najaarskermis Beuningen weg op Asdonckplein

De belangstelling voor de najaarskermis in Beuningen op de huidige locatie (Asdonckterrein) en huidige periode (1e weekend van september van zaterdag t/m dinsdag) is al enkele jaren heel beperkt. De exploitanten en het organiserende Bureau de Kermisgids hebben dit eind vorig jaar bij de gemeente Beuningen bevestigd.

Pilot organisatie door een exploitant
“Zoals de beide kermissen de afgelopen jaren eruit zagen qua grootte en sfeer is één kermis per jaar voor de gemeente voldoende, zo blijkt uit de minimale belangstelling de afgelopen drie jaar voor de najaarskermis”, aldus de gemeente. “Als de situatie qua locatie en periode niet zouden wijzigen betekende dit het einde van de najaarskermis in Beuningen. Het contract met Bureau de Kermisgids die de kermissen in Winssen, Ewijk en de najaarskermis in Beuningen organiseert, liep af en we hebben besloten een nieuw contract met de Kermisgids aan te gaan voor wat betreft de andere twee dorpen. De najaarskermis in Beuningen zal als pilot door een van de exploitanten georganiseerd worden.”

Naar parallelweg van Heemstraweg
De exploitanten hebben het liefst dat de kermis samenvalt met de nazomerdag in het centrum van Beuningen (altijd de 2e zondag van september). Het college heeft ingestemd om de najaarskermis te verplaatsen naar de parallelweg van Heemstraweg. Als de kermis groter kan worden door meer attracties naar Beuningen te halen heeft deze kermis meer kans van slagen.

Cookieinstellingen