Burgemeester Van Eert maakt kennis met MTC Beuningen

Foto: .

Carol van Eert ontmoette Wout Verwoerd, voorzitter van de Motor Toer Club Beuningen bij de voorbereiding voor de Santa Run Beuningen op 21 december 2014 bij Ons Mam. De Motor Toer Club Beuningen leverde toen een aantal verkeersregelaars. Na de opmerking van de burgemeester, dat hij niet wist dat Beuningen een motor toer club heeft, was het voor ons tijd om in actie te komen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beuningen zijn een aantal verenigingen uitgenodigd om zich te presenteren op de catwalk. Als MTC Beuningen hebben we ons daarbij aangesloten ook daar acte de présence te geven.

En vervolgens was er gisteren, 30 januari 2015, een kennismakingsgesprek tussen Carol van Eert en Wout Verwoerd van de MTC Beuningen. Naast de persoonlijke kennismaking was het hoofddoel om de MTCB op de kaart te zetten in het gemeentehuis. Samengevat:

MTC Beuningen (MTCB) is opgericht in 2006, heeft iets meer dan 40 leden, met ruimte voor meer leden, uit de regio Beuningen. Het is een gevarieerde groep, zowel in leeftijd (30 – 70) als wat betreft motoren. MTCB maakt in juni, juli avondritten, tussen maart en oktober dag- en meerdaagse ritten in Nederland en omliggende landen. Tijdens het rijden staat veiligheid hoog in het vaandel. Onervaren rijders worden begeleid om zo veilig mogelijk met de groep mee te komen. Om de motorbeheersing en daarmee de veiligheid verder te verhogen is een gymkhana (motorgym) dag gehouden.

De leden van de MTCB zijn ook sociaal betrokken. Zo wordt er meegereden met en voor goede doelen, begeleiden ze wielerwedstrijden en de Santa Run.

Naast motorrijden staat gezelligheid hoog in het vaandel. Jaarlijks zijn er thema-avonden (bijvoorbeeld over motoronderhoud, verkeerstheorie), een bbq en een feestavond.

Kortom een actieve club in het mooie Beuningen, die meestal buiten Beuningen rijdt en er binnen de gemeente Beuningen feest viert.

Wilt u, net als de burgemeester, meer weten over de MTC Beuningen? Bekijk dan de website: www.mtcbeuningen.nl of mail [email protected]. Een keer meerijden kan altijd.

 

 

Cookieinstellingen