Winterkost voor dieren

Foto: Het Dijkmagazijn

Februari is een moeilijke maand voor veel dieren in het wild. Het is dan al lang koud geweest en er is weinig voedsel meer te vinden. Daarom nodigt Het Dijkmagazijn kinderen uit om woensdag 11 februari de dieren in het Roodslag te helpen met een beetje voer.

Veel tuinvogels krijgen in de buurt van huizen wel een extra vetbol of een korstje brood  aangeboden. Maar wie denkt er aan de dieren die in het wild leven? In het Roodslag wonen ook dieren die best wel een keertje verwend willen worden met iets lekkers. Zeker nu de winter halverwege is en het voedsel schaars is. Daarom vraagt Het Dijkmagazijn of kinderen willen komen helpen wat voer te verstoppen in het bos. Met de gidsen gaan we eerst uitzoeken welke dieren er leven.

Zien we sporen van muizen, hazen en zangvogels? We verstoppen het voedsel dat deze dieren eten. We verstoppen onszelf onder camouflagecapes om te zien of er al snel dieren op de uitgestalde hapjes afkomen. Daarna zorgen we voor onszelf met lekkere warme chocolade in Het Dijkmagazijn.
Tip: Wie wil mag zelf wat lekkers meenemen voor de dieren in het Roodslag.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.
(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Info en evt. reserveren: 024-6777000 en [email protected].
Zie voor volledige Waalwoemi-agenda hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Activiteit:Winterkost voor dieren voor Waalwoemi,s
Datum: Woensdag 11 februari 2015
Aanvang: 14.00 tot 15.30 uur
Doelgroep: kinderen van 7 tot 13 jaar met een maximum van 20
Entree: €2,50 inclusief drankje.
Locatie: Het Dijkmagazijn
Adres: Dijk 41 Beuningen
Cookieinstellingen