Winnaars Sportprijs Beuningen

Foto: Beuningen Sportief

“Vrijdagavond vond de bekendmaking van Sportprijs Beuningen 2013-2014 plaats bij Slot Doddendael. In totaal zijn er 5.319 stemmen via de site van Beuningen Sportief binnengekomen. Een onafhankelijke vakjury van oud-sporters uit  Beuningen heeft op basis van diverse criteria de nominaties geindexeerd. Dit, samen met de online stemmen, bepaalden de uitslag.

De avond werd door Ruud Coolen gepresenteerd en de tienjarige DJ Benjamin Bogart uit Beuningen kreeg sporters en familieleden op de dansvloer.

Sporttalenten
Twee nieuwe winnaars waren er bij zowel de categorie talent jongens junior als bij talent meisjes junior. Respectievelijk waren het scheidsrechter Steven van der Vrande en de jonge turnster Dewi van Rooij.

Sporttalent jongens
1 Steven van der Vrande (scheidsrechter)
2. Rick van Dranen (coureur)

Sporttalent jongens: Steven van der Vrandesportprijs-steven

Talent meisjes
1. Dewi van Rooij (turnen)
2. Laura Aarts (waterpolo)
3. Anna Sanders (synchroonzwemmen)

Sportalent meisjes, Dewi van Rooijsportprijs-dewi,

Sportteams
Bij de categorie sportteams zagen we twee nieuwe namen. Tafeltennis Beuningen in de categorie junior sportteam en korfbalvereniging NAS in de categorie sportteam. Beiden redden het niet om de titel binnen te halen. Zwemvereniging Cadans ging in beide categorieën met de eerste plaats naar huis. Voor de senioren is het de tweede keer dat zij zich sportteam van Beuningen mogen noemen. Vorig weekend werd dit team nog Nederlands Kampioen.

Sportteam junioren
1. Cadans junioren team (synchroonzwemmen)
2. Tafeltennis Beuningen

Sportteam junioren, Cadans junioren teamsportprijs-sportteam-junioren

Sportteam senioren
1. Cadans (synchroonzwemmen)
2. NAS (korfbal)

Sportteam senioren, Cadanssportprijs-sportteam-senioren


Sportman

Rest nog de bekendmaking van sportman en sportvrouw.
Bij de sportmannen waren de drie genomineerden:
– Marius Vermeulen, Europees kampioen bankdrukken in 2013 en
– Remo Speijers, bekend van zijn deelnames aan Red Bull crashed Ice en op de dag van de bekendmaking vertrokken naar de World Championships Bandy in Khabarovsk, en
– Tobias van der Wielen.
Het werd Tobias van der Wielen die zich sinds gisteravond Sportman van Beuningen mag noemen. Tobias werd in april 2014 tweede op het NK Jiu-Jitsu. en in oktober voegde hij er de uitstekende prestatie aan toe om wereldkampioen Pankration (JiuJitsu) te worden.

1. Tobias van der Wielen (Jiu Jitsu)
2. Marius Vermeulen (bankdrukken)
3. Remo Speyers (Red Bull crashed ice en Nederlands Bandy team

sportprijs-tobias

Sportvrouw
Bij de sportvrouwen namen Liza Foppen, synchroonzwemster bij Cadans en wielrenster Marion Gerssen het op tegen oudgediende Marjolein Buis. Liza haalde in 2014 met het seniorenteam van Cadans goud op het NK in Eindhoven. Tijdens de NK bij de junioren behaalde Liza 4x goud; Individueel, techniek-figurenwedstrijd, Solo, Duet en met het Team. Marion behaalde een hoogtepunt in 2014 met een dubbel Nederlands Kampioenschap titel bij het tijdrijden. Ze was absoluut de sterkste bij het NK tijdrijden amateur vrouwen 30+ van de KNWU die ze won met een gemiddelde snelheid van 40.88 km/uur. Ook bij het NK tijdrijden vrije renners te Texel voor vrouwen was Marion ongenaakbaar en won ze met een gemiddelde snelheid van 41.4 km/uur. Ondanks de respectabele prestaties van Liza en Marion was het Marjolein Buis die voor de vierde keer de titel sportvrouw Beuningen in de wacht wist te slepen.

Marjolein Buis (rolstoeltennis)
Liza Foppen (syncrhoonzwemmen)
Marion Gerssen (wielrennen)

Marjolein was afwezig, haar moeder nam de prijs in ontvangst
sportprijs-moeder-marjolein-buis

Meer foto’s op FACEBOOK van Beuningen Sportief

DJ Benjamin Bogart zorgde voor muzikale opluisteringsportprijs-DJ Benjamin Bogart

De stichting Beuningen Sportief zet zich in voor een sportief Beuningen door actief activiteiten te initiëren en te ondersteunen. De stichting wordt ondersteund door o.a.: Gemeente Beuningen, sponsors, Ondernemersvereniging Beuningen, Harten 4 groep, de Beuningse sportverenigingen en de basisscholen van de gemeente Beuningen.

Cookieinstellingen