Goede week voor Marjolein Buis in Zuid-Afrika

JOHANNESBURG – Marjolein Buis heeft beslag gelegd op de tweede plaats tijdens de South African Open. In Johannesburg speelde een blessure aan het begin van de finale haar parten.

Het was de als eerst geplaatste landgenote Diede de Groot, die door Buis geen strobreed in de weg werd gelegd om haar eerste Super Series titel te pakken. Op 2-1 in de eerste set kon Buis door een blessure geen niveau meer halen en won vervolgens ook geen game meer.

Buis, de hele week al sterk spelend, werd snel opgelapt zodat ze nog fit genoeg was om later op de dag het dubbelspel, samen met De Groot, wel te winnen. Met 6-4 6-2 waren ze te sterk voor het koppel Famin/Ellerbrock. Het was de eerste Super Series titel voor de combinatie Buis/De Groot.

Na twee toernooizeges pakt Buis nu een keurige tweede plaats met prima spel. ‘Jammer van de tegenvaller in de finale, maar de rest van de week heb ik uitstekend gepresteerd. De komende vier weken ga ik in Nederland verder op de duidelijk succesvolle weg die we zijn ingeslagen. Daarna reis ik af naar Japan en Korea,’ blikt Buis vooruit.

Voor meer informatie zie www.marjoleinbuis.nl

Cookieinstellingen