Opknapbeurt centrum Beuningen na de zomer

Foto: Silvan Wattenberg

Het centrum van Beuningen krijgt na de zomer een opknapbeurt. Dit project wordt in fases uitgevoerd en gaat 3.5 ton kosten.

Na gesprekken met ondernemers in het centrum is het oorspronkelijke plan voor het project aangepast. In dit oorspronkelijke plan lag de nadruk op de aansluiting van de Schoolstraat op het centrum. In het nieuwe plan ligt de nadruk meer op het opknappen van de openbare ruimte in het centrum. Zo komt er meer groen en komen er meer locaties waar men de fiets goed kan stallen.

Op het Julianaplein in Beuningen komt mogelijk een groot gezamenlijk terras van de vier horeca ondernemers op het plein.

Het besluit wordt genomen in de gemeenteraad van 6 juni. De gemeente heeft om input gevraagd van de horeca ondernemers en gaat ook met deze ondernemers in gesprek. Volgens Guus Leijten van Bijzonder Genieten is nog helemaal niets zeker. Hij zelf is voorstander van een groot terras. Ook de gemeente ziet zo’n terrasplein wel zitten. Het terras wordt op zijn vroegst volgend jaar zomer gerealiseerd.

Cookieinstellingen