Dubbelslag Buis op US Open

Foto: CC0

NEW YORK – Marjolein Buis heeft zichzelf andermaal een goede dienst bewezen. Niet alleen won ze voor het eerst in haar carrière het dubbelspel op de US Open, maar en passant pakte ze de eerste plek op de wereldranglijst terug van Yui Kamiji.

Buis kende een goede week in New York, waarin ze met de wedstrijd beter ging spelen. In het enkelspel was ze in de kwartfinale duidelijk beter dan Dana Mathewson. In de halve finale kon ze net niet stunten tegen haar dubbelpartner Diede de Groot. Na een ijzersterk begin (4-0) kwam De Groot beter in de partij en trok ze deze naar haar toe: 4-6 4-6. ‘Ik heb goed gespeeld en ben zeer blij met mijn halve finaleplek. Jammer dat ik wat kansen heb laten liggen, anders had er wellicht meer in gezeten,’ aldus Buis.

Nog dezelfde dag mochten Buis en De Groot aantreden in de finale van het damesdubbelspel. Net als in de halve finale stond het koppel geen set af in de finale en pakte zo hun eerste gezamenlijke grandslamzege ooit. Na een ruim uur was het koppel Van Koot/Mathewson verslagen: 6-4 6-3.

‘Heerlijk om weer een grandslamtitel aan mijn palmares toe te voegen, zeker omdat ik deze nog niet had! En dat ook met goed spel en onder aanwezigheid van mijn coach (Wouter Kropman, red.),’ jubelde Buis na afloop, ‘het was een mooie week!’

Marjolein Buis won eerder grandslamtitels in het dubbelspel op de Australian Open en op Roland Garros (twee keer). In het enkelspel was ze vorig jaar het sterkst op Roland Garros. Voor meer informatie, kijk op www.marjoleinbuis.nl

Lees ook:

Reacties