Oprichter Dijkmagazijn en VLB Frans Gruwèl overleden

Foto: facebook

Afgelopen dinsdag is Beuningenaar Frans Gruwèl op 82-jarige leeftijd overleden. Hij was een publiek figuur in onze gemeente.

Meer dan 40 jaar heeft hij zich ingezet voor de gemeente en haar groen. De oprichting van Vrijwillig Landschapsbeheer en Het Dijkmagazijn zijn enkele wapenfeiten van hem.

Het Dijkmagazijn

Gruwèl heeft in 1995 stichting Het Dijkmagazijn opgericht om met educatie en voorlichting jong en oud te betrekken bij de natuurrijke omgeving van Beuningen. Bijna twintig jaar heeft hij als voorzitter zich vol overgave ingezet voor de stichting.

Als voorzitter van Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen vond Gruwèl het in 1995 nodig dat er ook aandacht kwam voor voorlichting en educatie over natuur. Bij de oprichting van de stichting werd tevens het oude pand – het dijkmagazijn in de dijk – gerestaureerd waar sindsdien de stichting in is gehuisvest.

Gruwèl heeft als gedreven netwerker veel personen en bedrijven aan de stichting weten te verbinden. Onder zijn voorzitterschap is de stichting uitgegroeid tot een organisatie waarin meer dan vijftig mensen zich inzetten om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij hun natuurrijke omgeving.

Cookieinstellingen