Burgemeestersontbijt in Beuningen

Foto: GER LOEFFEN

Vanochtend brachten 31 kinderen van brede basisschool De Hoeven uit Beuningen een ontbijtje bij burgemeester Carol van Eert op het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld. In de week van Het Nationaal Schoolontbijt ontbijten ruim 550.000 kinderen samen op zo’n 3.000 basisscholen.

De burgemeester onderstreept hiermee, net als meer dan 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en mochten de kinderen een aantal vragen stellen.

Donatie aan het Jeugdcultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester van Eert voor zijn ontbijtje met een donatie aan Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen uit groep 8 van basisschool De Hoeven namen de cheque met een bedrag van € 25 in ontvangst. Carol van Eert kijkt met een goed gevoel terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: ‘Tijdens het Burgemeestersontbijt hebben leerlingen van basisschool De Hoeven ook allerlei vragen aan mij gesteld. Over hoe belangrijk bijvoorbeeld veiligheid en sportverenigingen in onze gemeente zijn. Mijn conclusie is dat ze gezond eten ’s ochtends en dus de dag goed beginnen’.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Cookieinstellingen