Feestelijke première in Theater de Molen te Beuningen

Foto: Stichting Vivendi

Op 29 april gaat voorstelling ‘Daar Bij De Waterkant’ van Stichting Vivendi in première in theater de Molen in Beuningen. Stichting Vivendi toert nu enkele jaren succesvol langs theaters, zorginstellingen en huiskamers in heel Nederland om ouderen en mensen met dementie mee terug te nemen naar de jaren ’50.

“Ik heb mijn hele leven voorbij zien komen”, was een van de vele reacties op hun vorige voorstelling: Zoals Het Klokje Thuis Tikt.

Daar bij de Waterkant

In het liedprogramma van 60 minuten dobbert Stichting Vivendi samen met het publiek langs de waterkant van vroeger. Het liedprogramma wordt gespeeld door Astrid Nijssen, Julia Berendse (Liesbeth List) en Vérie Thijssen (Soldaat van Oranje). Met Joep van Leeuwen op de toetsen komen herinneringen weer tot leven met deuntjes uit de jaren ’50 en ’60 zoals “Ome Jan”, “Zeur niet” en “Ik zou je het liefste in een doosje willen doen.”

Op 29 april gaat deze voorstelling feestelijk in première in Theater de Molen in Beuningen. Kaartjes zijn beschikbaar via: www.stichtingvivendi.nl of bel naar: 06-22735076.

“Emoties werden weer zichtbaar.”

Paul Cousijn, secretaris van Stichting Vrienden van De Waalboog, heeft de voorstellingen Midden in de Winternacht en Zoals het Klokje thuis Tikt ervaren. “Ons doel is om het leven aangenamer te maken voor bewoners van De Waalboog”, geeft Cousijn aan. “De voorstelling van Stichting Vivendi is een uitstekend voorbeeld. Ook omdat het teruggrijpt naar vroeger”, zegt Cousijn. “Mensen geven blijk van herkenning: een hand die beweegt, neuriën op de muziek. Heel bijzonder, zeker bij dementerende mensen. De bewoners genoten zichtbaar en toonden emoties. Dat gaat soms door merg en been”, laat Cousijn weten. De Waalboog in Nijmegen is een organisatie voor zorg, welzijn en wonen voor ouderen.

Naast Daar bij de Waterkant speelt Stichting Vivendi ook hun andere twee voorstellingen Zoals het Klokje thuis Tikt en Ranja met een Rietje. Alle voorstellingen zijn per direct te boeken. Neem voor meer informatie contact op met Stichting Vivendi via [email protected] of neem een kijkje op www.stichtingvivendi.nl.

Cookieinstellingen