Beuningen: minder overmatige drinkers dan gemiddeld

Foto: publiek domein

Volgens de Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016, GGD’en, CBS, RIVM kent Beuningen minder overmatige drinkers dan gemiddeld in Nederland. Het aantal overmatige drinkers (mannen die minstens 21 glazen alcohol per week drinken en vrouwen die minstens 14 glazen per week wegtikken) ligt landelijk op 7,2%. In Beuningen geldt 6% van de volwassenen als overmatige drinker.

38% van de volwassenen van 19 jaar en ouder drinkt in Beuningen volgens richtlijn. Landelijk is dat 40%. Drinken volgens richtlijn betekent niet drinken of maximaal een glas alcohol per dag.

Dan zijn er ook nog zware drinkers. Dit zijn mannen die minimaal een keer per week 6 glazen alcohol of meer nuttigen en vrouwen die minimaal een keer per week 4 glazen of meer consumeren. Het aantal zware drinkers ligt in Beuningen op 8%.

In Druten ligt het aantal overmatige drinkers op 5%, lager dan in Beuningen dus. Het aantal drinkers volgens richtlijn ligt in Druten op 36%. Lager dan in Beuningen.

Er valt dus nog wat te verbeteren, zeker nu bekend is dat ook een glas alcohol per dag slecht is voor een mens. Dit onderzoek geeft overigens de situatie in 2016 weer. Dat kan ook niet anders, want zo’n onderzoek moet eerst opgezet en uitgevoerd worden, daarna moeten de conclusies uitgewerkt worden en dan ben je twee jaar verder.

Cookieinstellingen