Ingezonden: Brief over verkeer en rijgedrag in Ewijk

Foto: Hessels Media

Meerdere malen is er geklaagd over het verkeer en het rijgedrag hier in Ewijk. Op de Hoogstraat, maar ook zeker op het kruispunt Hoogstraat – Piet Jansenstraat – Lampenland.

Sinds de komst van de nieuwbouwwijk waar de weg – via Beuningse Boys – naar Beuningen loopt, is het verkeer met ruim een factor 4 toegenomen. Meerdere aanrijdingen hebben hier al plaats gevonden. De Wijkagent, Jos van Eimeren, is op de hoogte van de situatie.

Kinderen fietsen hier elke dag van en naar school, spelen buiten, kortom het is hier nu niet veilig! Bewoners hebben al meerdere malen geklaagd bij de ambtenaren, maar tot concrete oplossingen heeft dit nog niet geleid. Ze beweren zelfs nog nooit een klacht te hebben gehad!

Omdat wij als bewoners van Ewijk, en met name bovengenoemde straten, vrezen dat een oplossing niet op korte termijn wordt gerealiseerd, is het tijd voor ons om in actie te komen. Wij eisen dat de gemeente iets gaat doen aan de situatie hier!

Hierbij denken wij aan eenvoudige oplossingen als verkeersborden plaatsen of de weg aanpassen door bijvoorbeeld barricades te plaatsen. Auto’s moeten dan wel afremmen om er slingerend doorheen te rijden.

Kom op gemeente Beuningen, open jullie ogen en doe iets! Voordat het een keer héél verkeerd afloopt!

De betrokken bewoners van Ewijk.

Cookieinstellingen