Vanmiddag kans op onweer met lokaal veel regen

Foto: publiek domein

Het zonnige weer kan vanmiddag in het midden, oosten en zuiden plaatsmaken voor enkele onweersbuien. De buien verplaatsen nauwelijks, waardoor lokaal 30-50 mm kan vallen met wateroverlast als gevolg. In het noorden blijft het droog. Met 20-25 graden is het veel warmer dan normaal.

Ook de komende dagen blijft het warm met in de middag en avond kans op enkele onweersbuien. In het weekend blijft het droog met vooral zondag veel zon. In het binnenland wordt het voor het eerst dit jaar tropisch met 30 graden! Aan zee veroorzaakt een zeewind verkoeling.

Vanmiddag kunnen in het zuiden, midden en oosten van het land buien ontstaan. Ook in de Randstad is kans op een onweersbui. Doordat er weinig wind staat verplaatsen de buien nauwelijks. Hierdoor kan het lokaal een tijd regenen met in totaal 30-50 mm neerslag, terwijl het verderop droog blijft. Tijdens een stevigere bui is kans op hagel, windstoten tot 75 km per uur en wateroverlast.

De buien kunnen vanavond nog een tijd aanhouden, maar later op de avond neemt de onweerskans sterk af. Een enkele lichte bui is dan nog wel mogelijk. Ook de komende dagen is er in de middag en avond dreiging van enkele onweersbuien, vooral donderdag. In de noordelijke provincies blijft het meestal droog en daar is het ook het zonnigst. Vrijdag neemt daar pas de kans op een bui toe.

Met 22 tot 25 graden is het warm. Alleen aan zee is het op sommige plaatsen wat koeler, vanwege een aanlandige wind. Normaal is het deze tijd van het jaar 16-20 graden.

Cookieinstellingen