Beuningse Boys strijdend ten onder in nacompetitie

Onder heerlijke omstandigheden stonden SML en Beuningse Boys tegenover elkaar in Arnhem in de eerste ronde van de nacompetitie inzet is een plek in de 2e ronde op jacht naar de 2e klasse.

Het eerste kwartier tasten beide teams elkaar af en is het SML dat noodgedwongen al 2 keer moet wisselen omdat 2 verdedigers geblesseerd de strijd moeten staken. Het raakt echter niet van de wijs en het krijgt de eerste kans op een doelpunt maar een schot beland op de paal. Na een klein halfuur spelen komt SML toch op voorsprong als Abedellatif Elmalki zijn schot van richting ziet veranderen en in het doel ziet verdwijnen. Beuningse Boys zet hier 2 kansjes tegenover. Glenn Muller schiet in de handen van de keeper en een kopbal van Mick in den Bosch beland ook in de handen van de keeper.

In de 2e helft zijn het De Boys die meer strijd levert en op zoek gaat naar de 1-1 maar het is aan de andere kant SML dat de beste kansen krijgt maar de mooiste kansen om zeep helpt. Het wordt toch 2-0 als Kane Keizer profiteert van een slippertje van Tim van Lierop. Beuningse Boys trekt nog meer ten aanval en al snel wordt het 2-1 als Bram Langedijk een vrije trap op waarde schat en het leder tegen de touwen kopt. Beuningse Boys ruikt bloed en gaat op jacht naar de 2-2 die ook op het scorebord komt als Luuk Könning na een mooie aanval de bal binnen weet te schieten.

Vlak voor tijd lijkt SML op weg naar de 3-2 maar met een overtreding die Rens Thomassen de rode kaart oplevert gaan beide teams de verlenging in. In de eerste helft van de verlenging wordt er niet gescoord. In de 2e helft van de verlenging is het SML dat toch op een 3-2 voorsprong komt als Beuningen de bal niet goed weg krijgt en deze beland bij Sybren Bekkenutte die de bal fraai in de hoek schiet. Het geloof ebt weg en De Boys eindigen de wedstrijd met 9 man als ook doelman Tim van Lierop met rood moet vertrekken als hij aan de noodrem trekt.

Al met al was het een spannende wedstrijd en hebben De Boys geknokt voor wat ze waard waren. Het seizoen zit er nu op en volgend seizoen speelt Beuningse Boys opnieuw in de 3e klasse.