Gezocht: culturele handjes voor cultuurkerkje Winssen

Foto: Havang(nl)

Het protestantse kerkje in Winssen krijgt vanaf september dit jaar een nieuwe bestemming. Op initiatief van een aantal inwoners van Winssen, wordt momenteel hard gewerkt om het gemeentelijk monument uit 1803 een culturele bestemming te geven.

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Beuningen-Winssen stemde onlangs in met de plannen om van de ongebruikte kerk een cultuurkerkje te maken. Een plek waar kunst- en cultuuractiviteiten gaan plaatsvinden, voor jong en oud. Denk aan muziekoptredens, filmavonden, kunst exposities, kinderactiviteiten. En natuurlijk blijft het kerkje beschikbaar voor bruiloften.

Hulp is welkom

Het streven is om de deuren eind september voor het publiek te openen. Om dat voor elkaar te krijgen, is alle hulp welkom. De stichting cultuurkerkje Winssen zoekt bijvoorbeeld commissieleden die zich bezig houden met de programmering. En inwoners die het leuk vinden om zaken voor het cultuurkerkje te coördineren en te regelen.

Voor iets langere termijn zijn gastheren en gastvrouwen gewenst: inwoners van Winssen en omstreken die tijdens een activiteit in het kerkje aanwezig zijn en onder andere zorgen voor koffie en thee. Kortom: alle hulp is welkom.

Wil je meer informatie over het aanstaande cultuurkerkje in Winssen en/of wil je je aanmelden, neem dan contact op met Ria Straathof, via e-mail [email protected] of telefoonnummer 0487-523125.

Cookieinstellingen