Samen vogels spotten met gids Dijkmagazijn

Foto: Dijkmagazijn

Zondag 14 oktober organiseert Het Dijkmagazijn een excursie over trekvogels. Niet alleen de vogels die naar het zuiden trekken komen aan bod, maar ook de wintergasten die ons land binnenvliegen vanuit het hoge noorden.

Eén zwaluw maakt nog geen lente, zegt het spreekwoord. Maar voor veel mensen begint de herfst toch echt als de eerste zwaluw vertrekt. En met deze vogels vliegen er nog vele andere soorten trekvogels naar het zuiden. Bijvoorbeeld de Rietzanger. Die vliegt op de energie van de bladluizen die hij afgelopen zomer gegeten heeft naar West-Afrika. Dat is een krachttoer die hij in drie dagen klaart door onafgebroken te vliegen.

Er vertrekken niet allen vogels, er komen ook weer nieuwe ons land binnengevlogen. Deze wintergasten komen uit het hoge noorden waar de winters nog strenger zijn dan hier. Er is deze maand dus een wisseling van de wacht, waar de gids uitgebreid over zal vertellen tijdens deze excursie. In de uiterwaarden is het een drukte van belang omdat er veel voedsel is. Ganzen zoeken systematisch naar groene grasvlakten. En veel zangvogels doen zich te goed aan de zaden in de kaardenbollen en elzen. De putters en vinken pikken in grote groepen de kaardenbollen leeg. Het Dijkmagazijn haalt alle verrekijkers uit de kast om de ganzen en zangvogels goed te observeren.

Trekvogelexcursie, zondag 14 oktober, 8.00-10.00 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat) Beuningen. Deelname € 3,50 volw., kinderen € 2,50. Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Reacties

article
73999
Samen vogels spotten met gids Dijkmagazijn
Zondag 14 oktober organiseert Het Dijkmagazijn een excursie over trekvogels. Niet alleen de vogels die
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20181009/samen-vogels-spotten-met-gids-dijkmagazijn-2/
2018-10-09T13:53:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/10/09135245/trekvogelexcursie.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws