MHCB Dames 1 pakt punt in hectische slotfase

Dames 1 van MHC Beuningen trad voor de derde week op rij aan tegen een topploeg. Deze zondag kwam GHBS, de huidige nummer twee, op bezoek in Beuningen, dat zelf op de derde plek staat. Na een hectische strijd werd het uiteindelijk 2-2.

In de eerste helft begon Beuningen prima, maar na 10 minuten nam GHBS het initiatief over. Dankzij een sterk keepende Sophie van der Linden bleef het echter 0-0 tot aan de rust. In de tweede helft werd het een open wedstrijd met kansen over en weer. Waar Beuningen de eerste mogelijkheden liet liggen, was de eerste kans van GHBS meteen raak: 0-1. Vijf minuten later was het alweer gelijk, toen aanvoerster Liselore Elijzen de 1-1 maakte uit een strafcornervariant. Een minuut later volgde weer een strafcorner, maar de tip-in van Ankie Hendrikson ging over. Daarna volgden een open wedstrijd met kleine en grote kansen voor beide teams, maar lang bleef het 1-1. In de absolute slotfase ging het helemaal los. Twee minuten voor tijd kreeg GHBS een strafbal, die ze koeltjes benutten: 1-2. In die volgende minuten kreeg GHBS nog twee gele kaarten, waardoor zij de wedstrijd met negen speelsters moesten voltooien. Beuningen kreeg nog één strafcorner in de slotseconde. Het was topscorer Keri Donkers die de bevrijdende 2-2 binnen tipte.

Een grote ontlading volgde op het veld. Een mooie strijd leverde beide teams een punt op, waardoor het gat op de ranglijst drie punten blijft in het voordeel van GHBS. Volgende week gaat Beuningen op bezoek bij Ede, de nummer zes van de ranglijst.